Свързани новини

11.09.2018 14:25

Австрия ще подкрепи ЕС срещу Унгария заради нарушаване на европейските ценности

Видян 1443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Австрийските евродепутати ще гласуват в полза на процедурата срещу Унгария, която обвинява Будапеща в постоянно нарушаване на европейските ценности, заяви канцлерът Себастиян Курц, предава Фокус.


Американската агенция коментира, че решението е необичайно за Курц, който има близки връзки с унгарския премиер Виктор Орбан, с когото са идейно близки. Австрийският канцлер заяви, че се надява да използва тези връзки, за да изгради мостове между западните и източните страни-членки на ЕС, които са в конфликт заради миграцията и други проблеми.


Петимата консервативни евродепутати от Австрия са само миниатюрна част от гласовете (две трети) нужни за стартиране на наказателната процедура от член 7 в 750-местния парламент. Това ще стартира процес, който може да доведе до санкции, като отнемането на правото на глас на Будапеща.


„Австрийските депутати ще гласуват в полза на предложението, защото вярваме, че не може да има компромис за върховенството на закона и демокрацията и затова е важно повдигнатите срещу Унгария обвинения да бъдат изчиестени“, заяви Курц пред австрийската държавна ORF.


Народната партия на австрийския канцлер е в същия консервативен блок в ЕП като „Фидес“ на Орбан. Освен това Австрия в момента е ротационен председател на Съвета на Европейския съюз до края на годината.


Очакваше се във вторник Орбан да се изкаже пред Европейския парламент преди гласуването за стартиране на процедурата от член 7 по-късно тази седмица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци