Свързани новини

02.09.2018 10:05

НФСБ се колебае между властта и опозицията

Видян 2073 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Партията на Валери Симеонов - НФСБ - заседава втори ден в Слънчев бряг, за да реши дали да остане част от управляващата коалиция с ГЕРБ, ВМРО и "Атака", или да напусне властта. Събранието на централното ръководство на партията започна още в късния следобед на събота и продължи до полунощ, без да бъде обявен краен резултат. Очаква се в неделя следобед да стане ясно дали НФСБ остава в мнозинството, съобщава бургаското издание Флагман.


"Въпросите, които ще обсъдим, са сериозни. Намираме се в ситуация на усложнена политическа обстановка - в началото на започващата есенна сесия на парламента, в която предстои да се гледат законопроекти, чието бъдеще към момента ни се вижда неясно. Събрал съм голяма част от актива, за да чуя мнението на всеки. Искам да знам какви са настроенията по места, за да не сбъркаме в преценката си", казва вицепремиерът Валери Симеонов пред репортер на медията.


Според твърдения на присъстващи хората на Валери Симеонов били разделени на два полюса – едните били за оставане в този формат на правителството, за да не се дава преднина на БСП, ДПС и „соросоидните организации, подклаждащи платени протести из страната“. Другите -  за незабавно напускане и преминаване в опозиция, за да се покаже твърдост, предаде Гласове.


Разривът между НФСБ и останалите коалиционни партньори продължава цяла година, като последните примери за несъгласие бяха свързани с назначението на Габриела Козарева (от квотата на "Атака") начело на Агенцията по вписванията и уолнението на тримата министри Валентин Радев (МВР), Николай Нанков (МРРБ) и Ивайло Московски (МТИТС) - без предварително уведомяване на НФСБ. Паралалено с това, лидерът на "Атака" Волен Сидеров влезе в "опозиционен" режим срещу акциите против шума по Черноморието на Валери Симеонов, като го обвини в "убиване" на туристическия бизнес и опъване на политически чадър върху конкурентни предприемачи.


Очаква се ръководствата на ГЕРБ и "Обединените патриоти" да се съберат в понеделник, 3 септември, за да обсъдят имената на новите министри, които би трябвало да заемат трите овакантени поста. Вчера Бойко Борисов намекна, че може да има още промени в кабинета.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimenволен 30.06.2019 14:08

    Никакво колебание,повече власт няма да ИМА!! Затова ЛАПАНЕ ЗА ПОСЛЕДНО !!!

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп