Свързани новини

31.08.2018 15:05

Симеонов: Оставките не са съгласувани в коалицията

Видян 1512 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов от Обединени патриоти не са били уведомени за предстоящите оставки на министри от кабинета. Това стана ясно от техни изявления за Агенция ПИК. Председателят на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров пък не вижда проблем в това премиерът Борисов еднолично да решава за промените в кабинета.


"Нищо такова не е съгласувано, което е абсолютно нарушение на политическото споразумение. Абсолютно! След като премиерът се допитваше лично до мен и до останалите ми колеги от Обединени патриоти за всякакви неща, редно беше и сега да го обсъдим. Това е като при еднопартийно управление и не може да задоволи нашите коалиционни отношения. Освен това не виждам какво общо имат с инцидента Валентин Радев или Ивайло Московски. Ще седнем с коалиционните ми партньори да обмислим ситуацията. Трябва да видим как и защо се случва това. Ето сега от вас научавам, какво мога да кажа и редно ли е да е така?!", ядосва се вицепремиерът Симеонов.


„Не е обсъждано, но истината е, че аз съм от два дена във Виена на една конференция и още не съм се прибрал. Вие за пръв път ме информирате. Не мога да коментирам нещо, което сега чувам. Трябва да говоря с премиера, преди да коментирам. Вижте, Валери Симеонов си е в София. Аз от сряда съм във Виена. Нито съм коментирал с Валери Симеонов, нито с Борисов, нито с когото и да било", заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.


Лидерът на Атака и председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров не е изненадан от смените в кабинета. Той не вижда проблем в това, че Борисов еднолично решава какви смени да прави в кабинета и не ги е съгласувал с коалиционните си партньори.


„Беше воден принципен разговор, но не от днес и от вчера. След тази трагедия беше ясно, че ще има такива последствия. Право на премиера е да решава с кого ще работи, защото тези министри са от квотата на ГЕРБ”, казва Сидеров, предаде Епицентър.


На въпрос дали подкрепя смените, лидерът на Атака заяви, че за него няма проблем. „Премиерът борави с много повече информация и може да взема тези решения и затова не ги оспорвам. Принципно се знаеше, че ще има такова нещо, макар да не е свикван коалиционен съвет”, категоричен е Волен Сидеров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се