Свързани новини

07.03.2009 12:25

Евгений Желев: "Цените на лекарствата може да паднат с 20-30%"

Видян 1683 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Възможно е цените на лекарствата да паднат с 20-30%. Това може да се случи след публикуване на позитивния лекарствен списък в края на месец март", каза при посещението си в Шумен министърът на здравеопазването Евгений Желев.


"На първо време в списъка ще бъдат включени медикаменти, с които работи здравната каса, а по-късно той ще бъде допълнен. При определяне цената на лекарствата ще имаме за база това коя е най-ниската цена в сравнение с някоя от страните на ЕС", каза още министър Желев. Той подчерта, че не се предвижда да има закриване на болници в страната. Малките от тях ще бъдат преструктурирани, защото в някои то тези болници има отделения, които почти не действат. Евгений Желев съобщи още, че до края на месец май здравното министерство ще предостави още 150 нови линейки за нуждите на спешните центрове. Министърът припомни, че при мандата на настоящото правителство за здравеопазване са били отделени 12 300 000 лв, което е 4,2% от БВП. Д-р Желев направи сравнение с периода 1997-2001 година, когато за здраве са били отделени 3 200 000 лева. "Вече се водят разговори между лекарския съюз и здравната каса за подписване на Национален рамков договор за 2010 година. Определено има нагласи и в двете страни за подписването на такъв договор", подчерта Евгений Желев. Информацията е на Дарик, цитирани от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак