Свързани новини

30.08.2018 15:04

Шефът на АПИ: Участъкът на катастрофата не е с концентрация на ПТП-та

Видян 2485 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Имаме становище, че по всички показатели, участъкът, в който стана катастрофата, не е с концентрация на ПТП-та. Това каза пред журналисти шефът на АПИ Светослав Глосов, след като даде показания в Националната следствена служба за тежкия инцидент край Своге, предаде Фокус.


Преди дни министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че служители на МВР многократно са подавали сигнали за многото пътно-транспортни произшествия на пътя, на който в събота стана тежката автобусна катастрофа със 17 загинали.

 „Искам да уточня, че всяка година получаваме от „Пътна полиция“ официално писмо с регистрираните пътни участъци с концентрация на пътни произшествия. Тази справка се изготвя на базата на наредба, приета от МВР. Участъкът не е посочен като такъв нито в последната, нито в предишната справка“, обяви той.


В отговор на въпрос колко служители са били на разпит Светослав Глосов посочи: „Колкото са извикани“. Попитан мисли ли, че може и на него да се повдигне обвинение заради катастрофата той коментира: „Зависи от следствието, те ще преценят“. В отговор на въпрос очаква ли на служители на АПИ да бъдат повдигнати обвинения Глосов поясни: „Не мога да кажа, за това има следствие“.

По думите на Глосов мантинелата не е на АПИ. Агенцията не се грижи за нея, а общината.

 „Заявявам, че мантинелата не е част от проекта и от пътната инфраструктура. Тя е в урбанизирана територия, пътят на АПИ е от бордюр до бордюр“, обяви той. „Сезирали сме община Своге за тази мантинела“, коментира Глосов.

 „Спекулираше се, че сме я отремонтирали некачествено - не, не сме“, посочи той.

„Има достатъчно кореспонденция, която е предоставена на следствените органи. Даже има и оспорване на констатираните резултати относно възможността за подхлъзване на трасето“, обясни Светослав Глосов в отговор на въпрос какво е предоставила пътната агенция на следствието. „От наша страна няма спорове. Явно спорът със фирмата ще бъде на друго ниво“, коментира той.

„Не е имало съдебни спорове с фирмата, има кореспонденция от наша страна и последно предупреждение, че нередностите ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя“, поясни Глосов.

 „Единият от участниците в консорциоума веднага беше започнал да отстранява дефектите в неговия участък“, посочи той и уточни, че в участъка на катастрофата нищо не е било поправяно. „Не го свързвам с трагедията, която се случи, но има решение на УС да започнат действия по отстраняване на дефектите в участъка за сметка на изпълнителя“, обяви Светослав Глосов.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец