Свързани новини

30.08.2018 14:34

Нанков: Политическата отговорност невинаги се поема с оставка

Видян 1917 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Първият анализ на асфалта е показал, че е трябвало да се слагат съвсем друг вид материали. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след разпит в Националната следствена служба във връзка с тежкия пътен инцидент край Своге от 25 август, при който загинаха 17 души, а 21 бяха ранени, предаде Фокус.


„Имахме много важен повод да сме тук в качеството си на свидетели и да съгласуваме момента, в който по официален път ще се вземат проби от визирания участък, за да може в максимално бърза степен да го ремонтираме. Входирахме подобно искане и тепърва ще се разбере кога ще започне взимането на проби. Един от участниците в консорциума вече е установил дефектите в своя участък, другият е депозирал вчера писмо в АПИ, че ще отстрани и дефектите в своя участък в на територията на София – област“, обясни Нанков.



Той посочи, че трафик камера, която се намира след мястото на инцидента, е отчела много интересни действия, но по думите му те са следствена тайна. „Интересен факт е, че след слагането на знака за ограничение от 30 км в участъка, средната скорост там се нормализира до предишното ограничение. Бализи са поставени днес със светещи лампи за през нощта, имаме и полицейски екипи, които контролират движението на мястото на трагичния инцидент. Отделно екипи на АПИ направиха организация тази седмица за почистване на храстите“, обясни регионалният министър.



Ненков посочи, че рецептата за асфалта за леко и тежко движение показва, че трябва да се слага съвсем друг вид материали от тези, които са излезли при анализа на Института за пътища и мостове. „Затова ще се ползва и международна лаборатория. Това е второкласен път за транзитен трафик, категоризиран за тежко и много тежко движение – т.е. големи натоварвания с най-високо качество на настилката основно в износващия слой“, коментира Нанков.



Регионалният министър заяви още, че задължително трябва да има наказани лица от държавната администрация заради трагедията.

Той коментира и казаното вчера от премиера, че ще се търси наказателна и политическа отговорност на онези, които са отговорни за инцидента.

"В качеството си на министър, в морален аспект, винаги бих могъл да отговарям, включително и с политическата отговорност. Политическата отговорност невинаги се поема с оставка. Политическата отговорност понякога е в кризисна ситуация да се отреагира правилно, да се предприемат крути действия и за в бъдеще, да се подпомогне максимално разкриването на истината. Споменах още от първия ден, че най-важното в момента е справедливостта. Има органи, които могат да коментират", поясни министър Нанков.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат