Свързани новини

30.08.2018 11:57

Трейс груп: Проектът за трасето край Своге е на АПИ

Видян 1644 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Проектът за трасето край Своге, на което стана тежката автобусна катастрофа със 17 загинали, е изготвен от АПИ, поясниха от фирма „Трейс груп” в писмо до медиите.

„Договорът за изпълнение на проекта е сключен по Договорни условия за изграждане на строителни и инженерни работи, проектирани от Възложителя. Участници в проекта са Възложителят – в лицето на АПИ, Фирма „Инженер”, представляваща и гарантираща интересите на държавата в процеса – в този случай тази функция се изпълнява от „Мот Макдоналд” . известна британска инженерингова компания, Изпълнител, Надзор и Проектант”, посочват от „Трейс груп”.

В писмото е обяснено още, че проектът за даден път се предоставя вече одобрен от Възложителя на Инженера и Изпълнителя. От фирмата посочват още, че в конкретния случай това е извършено съгласно договорните условия.

От „Трейс груп” коментират и данните, че АПИ многократно са ги сигнализирали за проблеми с пътя – „уведомяваме ви, че когато сме получавали кореспонденция, коректно адресирана съобразно изискванията на договорните условия, сме реагирали съобразно предписанията на договора”.

„Ние сме отстранили всички безспорни претенции по гаранционната ни отговорност, които са били коректно претендирани съгласно договорните условия”, пишат от „Трейс груп”.

От разследване на бТВ стана ясно, че лабораторията, която е изследвала асфалта на фаталния завой, е свързана с фирмата, която е ремонтирала пътя – в писмото си „Трейс груп” коментират и това.

Според тях у нас един от минималните критерии за квалифициране на оферентите по тръжната процедура, за спечелване на проекта е Изпълнителят да разполага с лаборатория.

Те уточняват, че са използвали няколко акредитирани лаборатории.

Накрая в писмото се посочва, че „Трейс груп” е една от малкото строителни публични компании у нас с кристално ясна собственост и капитал на Софийската Фондова Борса.


Източник: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей