Свързани новини

28.08.2018 16:27

Стефчо Тодоров: Аз се блъснах в колата на Радев, не съм ранен, триколката ми е здрава, а полицията се престара

Видян 1701 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Аз се блъснах в колата. Нищо ми няма. Не съм ранен. Триколката ми е здрава. Нямам претенции. Не искам пари. Ако беше обикновен човек, нищо нямаше да се разбере, а сега полицията се престараха“.


Това заявява пред „24 часа“ Стефчо Тодоров за инцидента с колата, управлявана от бащата на президента.


Ето какво още споделя:


„Идвах от гарата по посока към центъра на Харманли. Бях в кръговото, когато видях колата и си помислих, че ще спре, но ми пресече пътя и се ударихме. Аз се блъснах в автомобила, в предния ляв калник. Триколката се завъртя и паднах на колене и на десния лакът, на който се получи един хематом.


Не знаех кой е в колата. Попитах шофьора защо не е спазил пътния знак, а той ми отговори, че просто не ме е видял.


Когато минавам по кръговото, съм много внимателен. Пътят там е под наклон и заради инерцията количката винаги засилва, затова винаги ползвам спирачката.“


Минути след инцидента той се обадил на тел. 112, поискал да изпратят линейка, защото не можел да прецени какво е състоянието му след удара. Пристигнали полицаи и медицински екип. Стефчо бил отведен с линейка в болницата, където му направили рентгенова снимка на ударената ръка. Станало ясно, че тя не е счупена. След прегледа се прибрал у дома. Тогава получил телефонно обаждане от съпругата на Георги Радев. Тя го разпитала как е и има ли счупвания.


„Казах ѝ да е спокойна, че се чувствам добре. После ме извикаха в полицията. Седяхме с Георги Радев един до друг. Казах му, че ако има счупване по триколката, ще му кажа какво е.


Разбрахме се да нямаме претенции един към друг. Кой е виновен и кой не е, мен не ме интересува. Важното е, че съм жив и здрав. Нямам сериозни увреждания“, разказа Стефчо.


В полицията на Тодоров бил връчен акт. Той поискал да му го прочетат, защото бил написан нечетливо.


„Казах, че в акта не е написана истината. Възразих по всички точки и тогава се подписах. Дори в началото не исках да го правя, но ми казаха, че трябва да го подпиша“, обясни той. Тодоров не е обжалвал акта.


„Има разследване по случая, окръжният прокурор щял да се занимава. Разпитваха ме, може би са взели и записите от камерите на кръстовището. Надявам се, че всичко ще се изясни и тоя акт ще отпадне“, очаква мъжът. Той не знае дали на Радев е направен акт.


„До този момент не се бях срещал с Георги Радев. За първи път го видях при инцидента. Говорихме си като обикновени хора. Не очаквах, че ще стане толкова голямо нещо, че ще излизат записи от две камери“, твърди Тодоров.


Два дни след инцидента той отишъл в Славяново при Радев старши.


„Беше притеснен. Оплака се, че не може да спи. Настоявал да ми се обади, за да ме чуе, но съпругата му настоявала да изчакат няколко дни. Когато бях в Славяново, го успокоих. Ако беше някой обикновен човек, щеше ли да има такива патърдии? В случая полицията наистина малко се престара“, смята Стефчо.


По триколката му няма поражения и си я ползва. Най-често ходи с нея да пазарува, поставил е допълнителна кошница.


„Бях шофьор, но се отказах да карам кола, защото съм диабетик и зрението ми отслабна. Не съм сядал зад волана от 2000 г. Карах колело, но заради болестта отслабнаха мускулите на краката ми и беше трудно да въртя педалите. Карам триколката от 11 месеца и съм много доволен от нея“, разказва инвалидът.


„От 36 г. съм на инсулин. Омръзна ми, понякога не ми се живее, така че някой да ме плаши… Никой не ми се е обаждал, никой не ме е заплашвал – нито от полиция, нито от Президентство. Не ме е страх от никого“, твърди Тодоров.


Категоричен е, че не желае да се занимава със съдилища. „Дори и да го осъдя, какво ще спечеля? Ще взема 1000 или 2000 лв. Как ще ги харча? И да ми ги сложат тука, няма да ги погледна. Не съм богат, но такива пари не искам“, отсича мъжът.


„От нищо нещо стана. Благодарен съм, че съм жив и здрав, нямам проблеми“, обобщава Тодоров. Признава, че харесва президента и като човек, и действията му.


„Някои критикуват президента, но това е политика. Проблемът е, че политиците не се обединяват и България да отиде напред. Няма да стане никога. Ей затова румънците са по-напред от нас, чехите, унгарците. Като дойде демокрацията, викахме, че за 5-6 г. ще се оправят нещата. 30 минаха, а не мърдаме“, допълва Стефчо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и