Свързани новини

27.08.2018 14:38

Тръмп не е желан на погребението на Маккейн

Видян 1248 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съпругата на починалия американски сенатор Джон Маккейн – Синди Хенсли, може да заеме мястото му в Сената, пише The New York Times. Хенсли е втора съпруга на сенатора, след като той през 1980 се развежда с първата – бившия модел Каръл Шийп.


Другите кандидатури за мястото са на бившия сенатор от Републиканската партия от Аризона Джон Кил, а също така на бившите конгресмени от щата Джон Шадег и Мат Салмън, предаде БНР.


Решението трябва да бъде взето от губернатора на Аризона Дъг Дюси не по-рано от една седмица след приключването на траурните церемонии.


Приемникът на Маккейн ще бъде в Сената до ноември 2020 година, след което ще има избори и спечелилият ще довърши мандата, който изтича през есента на 2022.


Маккейн почина от агресивен рак на мозъка на 25 август на 81 години.


В знак на почит националният флаг на Белия дом беше спуснат наполовина, но президентът Тръмп се ограничи само със съболезнования в „Туитър“. The Washington Post пише, че държавният глава е спрял официално изявление на президентската администрация, в което се изтъквали заслугите на покойния сенатор.


Приживе Маккейн остро критикуваше някои решения на Тръмп, въпреки че и двамата бяха от Републиканската партия.


Погребението на сенатора е насрочено за 2 септември в Анаполис, щата Мериленд. Близките му помолиха президента Тръмп да не идва на церемонията.


Роденият на 29 август 1936 година бивш военен пилот Джон Маккейн влиза в политиката през 1982 година, когато е избран в Конгреса на мястото на оттеглилия се Джон Роудс-младши.Той добива национална известност, след като прекарва 2 години в плен във Виетнам, където е подложен на тежки мъчения, вследствие, на което остава с травми за цял живот.


През 1980 се развежда с първата си съпруга Керъл, която преди това е претърпяла автомобилна катастрофа и е много напълняла, и се жени за Синди Хенсли.


През 1986 година печели изборите за Сенат на САЩ и остава сенатор до края на живота си.


През 2000 година се кандидатира за президент, но губи първичните избори от Джордж Буш-младши. През 2008 печели номинацията на Републиканската партия, но губи същинските избори от Барак Обама.


Въпреки че остана в подножието на политическия връх, Джон Маккейн беше смятан за един от най-влиятелните хора в американската политика.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще