Свързани новини

27.08.2018 13:08

Повдигнаха обвинение на шофьора на автобуса, жертвите са 17

Видян 1955 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Окръжна прокуратура-София привлече Григор Григоров като обвиняем в извършване на престъпление по чл. 343 ал. 4 вр. ал. 3 б. „Б“ пр. 2 вр. ал. 1 б. „В“ вр. чл. 342 ал. 1 пр. 3 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Той е обвинен в това, че на 25 август 2018 г. Своге, София област, на път 2 -16, при управление на автобус МАН, с посока на движение Своге – София, е нарушил правилата за движение по пътищата – чл. 21 ал. 2 от Закона за движение по пътищата: „При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава 40 км/ч, сигнализиран с пътен знак В 26“ и по непредпазливост е причинил телесна повреда на повече от едно лице и смъртта на повече от едно лице и случаят е особено тежък.

Повдигането и предявяването на обвинението е извършено вчера, 26.08.2018 г., късно следобяд. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, за осигуряване на явяването му пред съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение. Към настоящият момент задържането се изпълнява в условията на болнично заведение, където Григоров е на лечение.

С постановление на главния прокурор разследването по делото е възложено на Националната следствена служба, където то се осъществява от екип от следователи. В рамките на днешния ден предстоят допълнителни огледи. В същото време, следователи осъществяват изземване на относими към разследването документи от МРРБ, Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Автомобилна администрация“ и търговското дружество – изпълнител на ремонта на пътния участък.



Жертвите на тежката катастрофа с автобус станаха 17. Снощи е починал още един от ранените, настанен в столична болница, съобщи Нова телевизия.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    СЪОБЩЕНИЕ НА МВР: УВАЖАЕМИ ВОДАЧИ НА МПС, УМОЛЯВАМЕ ВИ ДА ШОФИРАТЕ С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ ПО ПЪТНИТЕ УЧАСТЪЦИ ИЗГРАДЕНИ ОТ ФИРМА ТРЕЙС ГРУП .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на