Свързани новини

27.08.2018 09:28

Нанков: Длъжностните лица ще си понесат отговорността за пътя край Своге

Видян 2502 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Защо е предписан този асфалт и приет по този начин е работа на процесуално-следствените органи да установят причината за това. Ние ще окажем пълно съдействие”, каза в предаването Здравей, България по Нова телевизия регионалният министър Николай Ненков. Той гарантира, че всички длъжностни лица със своето действие или бездействие в тази ситуация ще понесат своята отговорност.


След инцидента край Своге се оказа, че Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) пет пъти е карала фирмата да отстрани дефектите от опасния път. Некачественият ремонт на пътя беше посочен като причина и след заседанието на ръководните фактори от МВР, Транспортното и Регионалното министерство.  Според информация в медиите преди два месеца лаборатория на АПИ тествала настилката на пътя-убиец край Своге, където се обърна автобус и загинаха 16 души. Оказало се, че коефициентите за плътност и сцепление били в пъти под допустимите, но никой не си направил труда да вземе мерки.


„Според договора всички констатирани дефекти трябва да бъдат отстранени за сметка на изпълнителя. Пътят е приет без никаква забележка от 20-членна приемателна комисия. Дефектите е трябвало да бъдат отстранени до 15 август. Колегите от АПИ са били уведомени на 19 август, че предписанията не са направени. Държавата може да си търси правата по съдебен ред”, коментира пред Нова телевизия регионалният министър Николай Ненков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Сега собственика на фирмата изпълнител на обекта – "ДЗЗД Трейс Своге",който е изпълнителя на абсолютно некачествения ,но струващ "некви си" само 23 милиона в € псевдоремонт със сигурност ще го отнесе от строгата ,но изключително справедлива държавна машина,прилагаща закона за АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПО АБСОЛЮТНО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН и по най-строгите алинеи и точки на закона.И като го натирят набързо за посланник за минимум 3 години,докато се забрави случая, я в Монако, я в Лихтенщайн, там по тия пущиняци ще му се разкатае фамилийката.И нека,хак да му е!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.