Свързани новини

26.08.2018 09:38

Радев: Кабинетът да предприеме дълбоки мерки във връзка с катастрофите

Видян 1907 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Очаквам Министерският съвет да предприеме дълбоки адекватни мерки във връзка с катастрофите, заяви пред медиите президентът Румен Радев, след като посети ранените от тежката катастрофа край Своге, настанени в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", предаде Епицентър. „Катастрофи стават и в други държави, но там спасените са много повече, отколкото в България“, изтъкна държавният глава.

 

„Знаете правилото за „златния първи час“. В много държави има вертолетни центрове, които моментално са готови с екипи да окажат помощ. При нас често този час се губи, на места, където няма магистрала и е по-отдалечено от голям град“, продължи президентът Радев.

 

Румен Радев бе категоричен, че проблемът със зачестилите инциденти по пътищата трябва да се реши от много институции. "Явно не се питаме достатъчно настоятелно. Обикновено, когато има катастрофа, цялата отговорност се хвърля към КАТ. Но КАТ на практика само регистрират. Проблемът е много по-дълбок, той трябва да се реши единствено с обединените усилия на много институции. Не е само МВР, не е само КАТ, тук е министерството на регионалното развитие - за пътищата, министерството на транспорта - за цялостната система на организация на курсове, изпити, на издаване на книжки. Дори министерството на образованието - там също има да се свърши много работа по отношение на безопасното движение по пътищата", каза Румен Радев.


Трагедията е голяма, добави Радев на излизане от "Н.И.Пирогов", описвайки това, което току-що е видял.

Президентът изказа съболезнования към близките на загиналите и пострадалите в катастрофата край Своге. По думите му освен загиналите 16 човека, четирима от настанените в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" са в тежко състояние.

Румен Радев е поговорил в болницата с единствената жена, която е била контактна. Жената, която е без опасност за живота, е разказала, че времето е било много лошо и автобусът е пропаднал в пропаст. Чакали са известно време, докато екипите са пристигнали и са оказали помощ. През този период е имала и загуба на съзнание.

Президентът благодари на всички екипи от МВР, Пожарна безопасност и най-вече на лекарските екипи, които в тази тежка ситуация са реагирали по възможно най-бързия начин. Според него това, което правят екипите на проф. Габровски, е невероятно. "Голям професионализъм, хора с големи сърца", допълни Радев. Той посочи, че в момента лекарите водят борба за живота на всекиго от пострадалите и изрази надежда, че лекарите ще направят всичко възможно те да оцелеят.

 

 

 

 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци