Свързани новини

24.08.2018 16:46

Шефката на КФН с нарочна отпуска за заседанието по проблемните застрахователи

Видян 3476 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Шефката на КФН, която обвини заместничката си, че не я е информирала за проблемни застрахователи, си е пуснала отпуска, за да отсъства точно на заседанието на 18 юли, на което е обсъждан проблемът. Вероятна причина за това е, че на него се е коментирал и казусът с ЛевИнс, който за разлика от Олимпик никак не е малък застраховател.


Вчера 19 минути публикува решението за налагане на крути мерки по отношение на дружеството и неговия застрахователен брокер със същото име. Явно, след като видяла дневния ред, Карина Караиванова изведнъж си е писала почивка, предвид предвидената доста неприятна 9. Тя е предвиждала избор на мярка по отношение на Лев Инс. Вариантите, предложени за обсъждане са били два - твърд - отнемане на лиценз и предпочетения мек - откриване на процедура за одит за компанията и за вземане на лиценза на брокера. Избран е вторият, за който ви информирахме с надлежно публикуван самия документ на Комисията. Това се разбира и от сайта на самата КФН, който в петък изведнъж има неочаквани проблеми, след като 19 минути започна да разкрива истината по темата кой кого и кога е предупредил и за какви проблеми. Разплитането на кълбото показва, че Комисията не каза истината пред обществото.


Не е тайна, че още от пролетта КФН е била информирана и по казуса с Олимпик. Защо нейната председателка, която взема от заплата, бонуси и премии 200 000 лв. годишно, е била пас по толкова важни и непосредствено свързани с работата й теми, не е ясно. Нито е ясно защо е предпочела да отсъства от така важното заседание. Напомняме, че преди да бъде избрана с гласовете на управлавящата коалиция на поста, тя беше заместник-министър на финансите от квотата на ГЕРБ.


Така и измиването на ръцете на правителството по темата прилича на не особено убедителен и твърде непрофесионален пиар, коментират във финансовия сектор.


Известният експерт Бисер Манолов вече публично оповести своята позиция, че с такава КФН влизането в еврозоната ще бъде доста трудно, въпреки приетите успоредно със скандала мерки от МС тази сряда. Напомняме, че освен нови банкови стрес - тестове, предстоят и застрахователни, при това няма да си ги правим сами като онези преди 2 години, а ще ни ги правят от ЕК и ЕЦБ. По думите на депутати с минало на финансисти и икономисти, има и не 1 и 2, а няколко застрахователи с проблеми в момента, а липсата на информация от БНБ за това дали неминалата нашите си тестове банка е изпълнила навреме и в пълен обем предписанията. Даже Асоциацията на застрахователите предупреди публично за тежкото положение в сектора и "дупката" от над 1 млрд.лв., която те съзират в сектора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Тая унила кака,дето така тъжно се е окумила на портрета,след като взима само "некси си" 200 бона заплата, представям си ако взимаше по 400 лева на месец как щеше да изглежда....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови