Свързани новини

24.08.2018 13:21

Москва и Анкара с общи усилия за връщането на сирийските бежанци

Видян 1471 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Русия и Турция ще прилагат общи усилия за връщането на сирийските бежанци в родината им, за което ще допринесе политическото уреждане на конфликта. Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров след срещата с турския си колега Мевлют Чавушоглу в Москва, предава Фокус.


„Москва и Анкара са заинтересувани от сътрудничество в създаването на условия за безопасно и достойно връщане в родината на сирийските граждани. Ще полагаме съвместни усилия, за да може тези процеси да стабилизират ситуацията, ще помогнем за разрешаването на въпроси, необходими за началото на политическия процес. В плановете ни влиза полагането на усилия с цел постигане на окончателно изкореняване на терористите от територията на Сирия, а също и налагането на траен мир и стабилност в страната“, допълни Лавров.


В Москва двамата дипломати продължиха диалога, който започнаха преди 10 дни в турската столица. В дневния ред на преговорите им са ситуацията в Идблиб, връщането на сирийските бежанци, предстоящите контакти на високо равнище, съвместни енергийни и и икономически проекти.


 Москва и Анкара също така ще работят за засилване на военно-техническото сътрудничество между двете страни.


„Имаме плътни контакти по линия на военните ведомства, което се доказва и с днешната визита на министъра на отбраната на Турция, която се провежда паралелна с нашите преговорите“, подчерта Лавров.


В рамките на пресконференцията, последвала преговорите между двамата дипломати, Лавров обяви, че в близко време се планират нови срещи между представители на двете страни. Първият дипломат на Москва подчерта, че контактите между Русия и Турция са достигнали „безпрецедентна интензивност“, като припомни, че срещата му с Чавушоглу е шестата от началото на годината.


Стана ясно също, че се планира среща между държавните глави на двете страни – най-вероятно в първата декада на септември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни