Свързани новини

24.08.2018 09:30

Кипър: Проблемите с Олимпик са от 2015 година

Видян 2014 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нови разкрития около проблемите с компанията "Олимпик" бяха направени в Кипър. Тамошната Сметна палата е алармирала преди 3 години за потенциални затруднения пред застрахователната компания, съобщи БНР.


Председателя на Палатата посочва, че още през 2015-а година кипърската институция е предупредила за възможни проблеми пред компанията от следващата 2016-а година, когато влиза в сила новата система за застрахователен надзор в ЕС - познат като "Платежоспособност 2".


Заради проблеми с капиталовата адекватност "Олимпик" не е в състояние да отговори на изискванията на "Платежоспособност II", бе решаващият извод в доклада от външния му одит, представен на 4 май тази година.


В него одиторът констатира, че не е било възможно да се съберат доказателства за наличието на активи, с които компанията да удовлетвори новите критерии за функционирането на застрахователните дружества. Спорното финансиране е на обща стойност от около 210 млн. евро и включва инвестиции в имот и в  друго дъщерно дружество, корпоративни облигации и пари в брой.


Въпросът сега е дали това е било известно на българската Комисия за финансов надзор и ако да-какво е предприела тя, за да не бъдат ощетени клиентите на застрахователя. Защото компанията "Олимпик" е с преобладаващи български клиенти, нищо че е регистрирана в Кипър. Според данните, 270 000 са закупилите нейни полици в България, 10 000-в Кипър, но от тях 2000  са българи.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се