Свързани новини

23.08.2018 14:14

Обвиниха Иванчева и още двама в подкуп в особено големи размери

Видян 2272 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Специализираната прокуратура обвини Десислава Иванчева, Биляна Христова и Петко Дюлгеров в подкуп в особено големи размери, очаква се насрочване на делото. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Обвинителният акт срещу Десислава Иванчева, Биляна Христова - Петрова и Петко Дюлгеров е за подкуп в особено големи размери, представляващ особено тежък случай, извършен чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение. Въз основа на събраните от Специализираната прокуратура доказателства, е установена следната фактическа обстановка:
На 24.11.2016 г., след проведени частични избори, обвиняемата Десислава Иванчева, положила клетва като кмет на район „Младост“- Столична община, а на 09.12.2016 г. назначила обвиняемата Биляна Христова-Петрова за заместник кмет с ресор „Култура“. От 19.04.2017г. на обв. Христова – Петрова бил възложен ресор „Управление на общинската собственост и жилищния фонд“ и „Регистрация и контрол на търговската дейност“.
Обв. Иванчева лично резюлирала преписките и определяла служителите, на които ги възлагала за работа. Това довело до забавяне движението на множество преписки и натрупването им в кабинета на обвиняемата.
Общият брой на откритите неразпределени преписки при извършените неотложни процесуално – следствени действия надвишавал 1000. Преобладаващата част от тях касаели административни процедури, свързани с изграждане на строителни обекти на територията на район „Младост“ - СО.
Едно от дружествата със забавена административна процедура по съобщаване на заповед за одобряване на изменение на плана за регулация и застрояване /ИПРЗ/ и на работния устройствен план /РУП/ било „Ваклин груп“ ООД, с управител Александър Ваклин. Всяка седмица представител на „Ваклин груп“ ООД посещавал сградата, в която се помещава районната администрация и се интересувал за движението на заведената на 16.06.2017г. преписка. Служителите в деловодството съобщавали, че преписката е при кмета на район „Младост“- СО и все още не е резолирана за работа на конкретен служител.
На 09.10.2017 г. от името на дружеството била депозирана писмена молба до кмета на район „Младост“-СО с искане за предприемане на действия, а на 18.10.2017 г. „Ваклин груп“ ООД депозирало заявление за съдействие и до главния архитект на Столична община, с цел преодоляване бездействието на компетентния орган.
Въпреки така предприетите действия, съобщаването на заповедта на главния архитект на СО продължавало да се бави, поради което на 12.12.2017 г. представляващият „Ваклин груп“ ООД подал жалба в Административен съд – София град срещу мълчаливия отказ на кмета на район „Младост“ – СО. В жалбата е отправено искане за издаване на задължителни указания на административния орган относно разгласяването на заповедта от 14.06.2017г. на главния архитект на СО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог