Свързани новини

23.08.2018 11:42

Борисов: Криза с потъналия кораб няма

Видян 1319 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Криза няма, но действаме при условията на криза, защото при това бурно море може корабът да пострада и тогава да стане опасно. Това каза пред журналисти в Созопол министър-председателят Бойко Борисов, предаде Фокус.


„В момента, в който ми докладваха, че започнаха да излизат топчета мазут по плажа и, че има разлив говорих с водолазите, възложих на Министъра на транспорта, на Морска администрация, говорих и с кметовете. Тъй като знаете екологията винаги ни е била и водеща, а и туризмът е едно от препитанията в региона“, каза още Борисов. По думи му вчера на оперативно заседание са взели решение и са осигурили финансирането, за да може незабавно да се влезе, когато времето позволява, спазвайки всички мерки за безопасност за живота на водолазите и момчетата, които ще бъдат ангажирани с тази дейност. Според него ден или два закъснение в случая не е проблем.
По думите му според специалистите наличната техника, човешки потенциал и с осигуреното финансиране, ще може да се източи мазута и след това корабът да продължи да бъде атракция и за водолазите. „Всичките изразиха такова желание да им го запазим, да продължи да служи, защото това е американски кораб още от 1920 г., взривен от немска мина. И водолазите и въобще хора, които се занимават с подобен тип туризъм си го обичат“, добави Борисов. На въпроса какви са рисковете той отговори, че едва ли това е първият кораб с разлив в света, на резервоари или потънал. Специалистите казвали, че могат да се справят, имало необходимите помни и оборудван кораб. „Това, което се иска от мен и от министъра е да осигурим средствата, да създадем организация и да я направим. Така че от тук насетне трябва да се доверяваме на специалистите“, каза още Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а