Свързани новини

22.08.2018 16:23

Нагласени са проверките на властта в центровете за деца с увреждания

Видян 1371 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пунта мара се оказаха проверките на социалното министерство в центровете за деца с увреждания. За това сигнализираха пред Фрог самите работещи в тях. Премиерът Бойко Борисов и социалният министър Бисер Петков се зарекоха да видят как точно работя въпросните центрове, тъй като срещу дейността им непрестанно валят оплаквания и данни за злоупотреби.


Оказва се, че преди всяка проверка, въпросният център се предупреждава. Така се процедира и за утрешната визита на Бисер Петков в център „Вяра, Надежда и Любов“ в Пазарджик, който не рабати от един месец. Ето за какво ни сигнализира преди минути вътрешен човек:


„Обадиха се от социалното министерство. Спешно под тревога са вдигнати на крак всички-персонал и деца. Цялата документация се нарежда, така, че като дойдат „гостите“, всичко да изглежда наред. Дават се нареждания кой какво да прави и какво да приказва“.


Оказва се, че досегашните визити на управляващи и експерти в центровете, са минали по аналогичен начин, което обезсмисля цялото „упражнение“. Иначе битката на майките на деца с увреждания продължава с пълна сила. Внесените промени в законите, касаещи хората с увреждания, срещат лют отпор от страна на национално-представените организации, които се субсидират от държавата.   Нито един депутат не отиде вчера в палатката на майките, които от три месеца непрестанно стачкуват на метри от входа на народното събрание.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата