Свързани новини

22.08.2018 12:13

За Гражданската и Истанбулската

Видян 2975 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Помните ли, че шефката на парламента Цвета Караянчева, за която "Пекин е столица на Виетнам", нарече "тъмни сили" онези, които са срещу Истанбулската? Е, вчера нейният пиар написа като част от единния залп на пиарите на ГЕРБ, че не просто нищо не е направил ударилият журналистка и уволнен негов колега от МС, ами който познавал въпросната колежка... Истанбулската конвенция не беше ли срещу насилието над жени? ГЕРБ не я ли подкрепяше? Ами защо тогава всичките му пиари, включително на подписалата я като правосъден министър сегашна външна Екатерина Захариева така защитават своя човек, бил професионалист - оставете другото, ами кой отговорник по комуникация решава със сила въпроси - това ли е професионализъм по стандартите на българския кабинет? Че дори медийният съветник на премиера порица онези, които съдели въпросния "пиар".... Даже не питаме, ако не е виновен, защо се извинява. А защо го прави на третия-четвъртия ден от инцидента? И цялата тая работа стана повод за публични дебати покрай подписка сред дръжките на микрофони в НС, които не защитиха например майките на инвалиди от изгонването им поради "несъответстващ дрескод", и то на четвъртия ден от удара?


Ами сигурно е не особено добре измислен "пиарски" "маньовър", както казваше Тодор Живков, за отвличане на вниманието от случая Олимпик, който стигна до парламента същия ден. И постави със страшна сила не само проблема с фалиралия "кипърски" застраховател, който се оказа, че не е продавал в родината си, а само в България, при това е регистриран в Люксембург.


Постави изобщо проблема с Гражданската отговорност. Която, апропо, е скочила с 40% тази година и предстои да се увеличава, което подсказва, че управлението е силно загрижено за този сектор, не страни от него, даже твърде му е близък.


Защо дойде поскъпването конкретно? Ами, защото избраната от това мнозинство КФН вдигна двойно застрахователния фонд на самите застрахователи, та си вдигна и заплатите - към 20 бона месечно с бонусите взема шефката, към 15 бона депутатката от ГЕРБ и нейна заместничка, чието име няма значение, щом чете римското число VII в закон като Ви Ай Ай от трибуната на парламента. Някой би се скрил след такъв позор, но не са такива хора...


Оставете другото, а погледнете как тази застраховка ни я превърнаха в данък. И то данък не върху гражданите, а върху превозните им средства. Което, разбира се, е малоумие дори заради самото име на застраховката - колите не са граждани. А един гражданин носи отговорност, независимо кое свое превозно средство кара...


Днес разбрахме, че уволнената заместник-шефка на КФН не само е предупредила овреме какво се случва с фалиралия застраховател, а че още 1 е на път да потъне. И че, в разрез с осъществяваната от седмица пропаганда, нашият гаранционен фонд покрива загубите на 197 000 ощетени застраховани в Олимпик, а после евентуално ще вземе пари от кипърския, ако той събере нещо от фалиралата компания.


Само напомняме, че от несъстоятелността на КТБ я събраха 10%, я 15%...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Румен Александров 30.06.2019 14:08

    Усещате ли, че ни готвят поредната врътка, тоя път с "гражданската отговорност". Колко удобно, покрай фалита на кипърския "Олимпик", застрахователните компании зарониха крокодилски сълзи как плащат обезщетения на пораза и едва ли не са на страхотна загуба. Чудно, що ли никоя компания не се е отказала от тоя "губещ" бизнес. Всеки, който е имал вземане-даване с тия хитреци, с омерзение помни каква битка се води, за да се получат обезщетенията след инцидент. Всяка година сумите на застраховките растат, застрахователите вият на умряло, а ние безропотно плащаме. Ситуацията е доста странна - застраховката е задължителна, държавата е създала съответния закон, но... бизнесът е в ръцете на частни компании. Уж има някакъв надзор, но няма ясен алгоритъм по който се определят нивата на застраховките. Сега заговориха за огромно повишаване на цените, парите не им стигали. Вярвам им напълно, парите на подобни "бизнесмени" никога не им стигат. А публична тайна е, че доста от държавните мъже са съдружници в този бизнес (малък пример с мадридския измамник, водещ акционер във "Витоша").

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и