Свързани новини

22.08.2018 12:23

Русия планира най-големите военни учения след края на Съветския съюз

Видян 2000 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия ще проведе най-големите си военни учения след падането на Съветския съюз следващия месец, заяви министерството на отбраната на страната в понеделник.

Хиляди войници от Китай и Монголия се очаква да се присъединят към упражненията в Сибир, наречени Восток 2018, според изявленията на руските и китайските министерства на отбраната.
Игрите ще имат "безпрецедентен мащаб както на територията, така и като брой на участвалите военни части", каза в изявление върховният главнокомандващ на руските въоръжени сили ген. Сергей Шойгу.

Шойгу каза, че това ще бъде "най-голямото събитие след учението Запад-81", в което са участвали 150 000 войници, според документите на ЦРУ.

тогава Съветският съюз тества нови оръжия, включително балистични ракети със среден обсег. Видеоклиповете от игрите Запад-81 показват огромни образувания на танкове и артилерия, както и реактивни самолети, които правят фалшиви атаки.

Ако Восток 2018 е от обхвата, който предлага Шойгу, той ще бъде по-голям от упражненията на Кремъл Восток 2014. Ще участват 155 000 войници, 8 000 бройки оборудване, повече от 600 самолета и 80 военноморски кораби.

Приносът на Китай към масовите тренировки ще бъде 3200 войници, 900 оръжия и 30 самолета и хеликоптера, които ще бъдат разположени от 11 до 15 септември близо до границата между Русия, Китай и Източна Монголия.

"Упражнението не е насочено срещу никое трето лице" и ще се съсредоточи върху "защитата от маневри, огневата мощ и контраатаката", твърди Министерството на отбраната на Китай.

 Китайският президент Си Дзинпин е сред лидерите, които се очаква да присъстват на тазгодишната версия на ежегодното събитие, организирано от руския президент Владимир Путин.


Виж видео ТУК!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни