Свързани новини

22.08.2018 09:49

Бивш шеф на кампанията на Тръмп влиза доживот в затвора

Видян 1171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лобистът Пол Манафорт, който през лятото на 2016 г. ръководеше предизборната кампания на Доналд Тръмп, е виновен в 8 тежки финансови престъпления, общите наказания за които означават, че той ще лежи в затвора до края на дните си.


"Чувствам се много зле за Манафорт, който е работил за кампаниите на различни хора. Това няма нищо общо с първоначалната цел на разследването за руска намеса (в американските избори), това е лов на вещици", каза в първия си коментар президентът.


Това се случва в момент, когато Майкъл Коен, бивш личен адвокат на Тръмп и един от най-приближените на семейството през последните 10 години, призна, че е извършил престъпление съгласно закона за финансиране на политически кампании и го е направил със знанието и по заръка на президента на Съединените щати. Той се споразумя с федералните власти да се признае за виновен в поредица престъпления като данъчна и банкова измама, като в сделката влиза и евентуалното му влизане в затвора за малко над 5 години.


Съдебните заседатели по делото "Манафорт" съобщиха тази вечер, че са постигнали единодушие по 8 от 18-те повдигнати обвинения по първото дело от разследването на специалния прокурор Робърт Мюлър. Съдията може да прекрати обсъжданията на шестимата мъже и шестте жени и да приключи делото.


Понеже повечето от престъпленията предвиждат до 30 години затвор, Манафорт практически ще лежи доживот в затвора.


След 4 дни обсъждане съдебните заседатели го обявиха за виновен за две от деветти обвинения в банкови измами, за всичките пет обвинения в данъчни измами и за едно от четирите обвинения в прикриване на данъчни сметки зад граница.


Прокурорите обвиниха човекът, който 3 месеца ръководеше кампанията на Тръмп, в скриване от данъчните власти на 16 милиона долара, получени като политически консултант за проруския президент на Украйна Виктор Янукович. След като тези тайни сметки започнали да се изчерпват, той финансирал луксозния си начин на живот като е лъгал пред банките, за да му отпуснат 20 милиона долара заеми.


Сенаторът демократ Марк Уорън, високопоставен член на сенатската комисия по разузнаване, предупреди днес президента Тръмп да не се възползва от правото си да амнистира Манафорт. "Всеки опит от президента на амнистира Манафорт или да се намеси в разследването на неговата кампания ще бъде тежка злоупотреба с власт и ще изисква незабавни действия от Конгреса", заяви той.


 


Източник: Дневник



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв