Свързани новини

21.08.2018 09:27

Кабинетът даде на кумеца на Жоро Илиев плажа в Китен и още няколко по Южното Черноморие

Видян 15511 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     С решение №548 на Министерския съвет кумецът на боса на ВИС 2 Жоро Илиев - първият български ММА боец Борислав Желязков, получи за 10 години плажа Китен - юг. Според Капитал именно негова е фирмата, която поема стопанисването на безценната ивица.Това предизвика големи вълнения в курортното градче. Малкият бизнес там е силно притеснен от натиска на придошлите яки момчета, както се разбра на помирителна среща с посредничеството и личното присъствие на общинския кмет ( Китен е управляван от Приморско ) Димитър Германов. На бурно протеклата сбирка "софиянците", включително самият концесионер персонално, са се хвърлили да бранят властта, но не са могли да отговорят на въпросите на местните делови хора, нито да им гарантират спокойствие за бизнеса и семействата им, както предава Странджа нюз. Софийската фирма Атлиман 2 на Боби Манекена, както е ъндърграунд прозвището на бореца от класическия стил в полутежка категория, получи и плажовете Дяволската река и южния на Приморско. Заедно с Радо Слънцето, приятелският кръг  около бившия мъж на манекенката Маги Желязкова, на чиято сватба с гладиатора на Панорамата на Японския кумове бяха самите Жоро и Мая Илиеви, върти още четири от най-оборотните ивици по южното Черноморие: Ахтопол, Несебър юг чрез Ауто фактор- ЕООД от 16.03.2018 г. с концесия за 15 г., Созопол Харманите- концесия до 2019 г. ,  чрез Ирида 71 ООД, и Поморие изток – концесия, която също изтича през 2019г., сочат местните и националните медии. Китенският южен плаж е даден с правителственото решение срещу 145 535 лв. без ДДС. Интересно е, фирмата на Боби Манекена е била единствен кандидат за концесията. Местните хора шушукат, че предишният концесионер на плажа - Галя Топалова, популярна като лидер в превозваческия бизнес с фирмата Етап Адрес и дъщерното й дружество Додо Бийч, е била настойчиво "посъветвана" да стои настрана.


Борислав Желязков още през миналия век беше първият българин, който влезе в международния ММА, като проведе мачове в кървавия спорт на ринговете в Япония и Русия в различни вериги и с променлив успех. Фаворит на Жоро Илиев, той се занимаваше и със заведения като популярния някога бар Кимбо, недалеч от Попа в София, въртеше и видео- и тв бизнес. Последно влезе в медиите покрай бой в комплекса Оазис, свързван с Брендо, където бе победен, но не на ринга, а в живота от руснаци, ако се вярва на местните средства за масова информация.


Напомняме, че Митьо Очите беше част от групировката ВИС по времето на Жоро Илиев. 


На Черноморието и днес, както през 90-ге години на миналия век, властват трупировките, а единственият въпрос е дали това се случва с мълчаливата подкрепа, или с активното съдействие на българското правителство.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог