Свързани новини

20.08.2018 09:33

България няма да обезщетява пострадалите от Олимпик

Видян 1486 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пострадалите от фалита на застрахователната компания „Олимпик” няма да бъдат финансово обезщетени чрез българския гаранционен фонд „Гражданска отговорност”. Това каза в Стара Загора премиерът Бойко Борисов, съобщава bTV. Ако държавата пристъпи към финансово обезщетение чрез българския фонд, би се получил „опасен прецедент”, добави той.


По негово искане утре финансовият министър и председателят на Комисията за финансов надзор ще обсъдят възможните варианти за реакция от страна на държавата. По думите на премиера ще предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.


"Защото когато има европейска компания, тя влиза както нашите компании могат да влизат навсякъде в Европа и са по друг ред, би трябвало контролът да е на друго място. Но така или иначе, това би било един опасен прецедент, ние ще им помогнем с каквото може, с юристи, с каквото позволява законът”, каза премиерът.


Бойко Борисов увери още, че в сряда Търговският регистър ще бъде напълно възстановен и ще работи. Случаят е неприятен, но не е характерен само за България, каза премиерът и припомни, че заради кибератаки Холандия се е отказала от електронно гласуване.


„Да, срина се поради некачествени дискове, които видяхте. Мисля, че четохте доста за фирмата, която с най-ниски цени е печелила. Въпреки всичко положихме големи усилия и до сряда ще е абсолютно готов”, увери Борисов.


В Стара Загора премиерът инспектира обекти, които се изпълняват по европейски програми на стойност 52 милиона лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се