Свързани новини

20.08.2018 09:28

Шефката на ТР с фризсалон, ето защо козметичка надгради регистъра

Видян 4188 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  През 2013 г., докато е била член на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), отстранената в петък шефка на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова е придобила салон за красота в София на стойност 140 000 лв, съобщава Капитал. Обектът има 62 кв.м площ, но далеч по-интересно е основанието за придобиването му - "вместо изпълнение на паричен дълг". Другояче казано, с козметичния салон е изплатен дълг към Даскалова, най-логично от заем, който тя е предоставила от личните си средства. Това става ясно от имуществената декларация на Зорница Даскалова, подадена през юни т.г. пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество в качеството й на изпълнителен директор на изпълнителна агенция. Любопитното е, че едно от трите дружества, които притежава съпругът й - "Блейси" ЕООД, има за предмет на дейност обзавеждане и експлоатация на козметични салони, фризьорски салони, козметични и естетични услуги и консултации, фризьорство, маникюр, педикюр и ноктопластика, масажи и др.


Интересното в случая е съвпадението с информацията отпреди дни, че 72-годишна маникюристка, собственик на салон за красота в столицата, е участвала в проект за надграждане на търговския регистър, редом с известни IT дружества. Понеже участието на фирма "АЛФА – Веселка Велчева" ET, притежател на салон "Пеперуда", в този проект за регистъра предизвика силен негативен отзвук, на брифинга в сряда Зорница Даскалова обяви, че всъщност фирмата е изготвила само два банера, а предвиденото заплащане от 2000 лв. даже не било изплатено изцяло. Няма данни обаче фирма "АЛФА – Веселка Велчева" ET да е в бизнес отношения с Даскалова и фирмата на съпруга й.


Иначе от имуществената декларация на Даскалова, която влезе силно в публичното пространство заради скандала с Търговския регистър става ясно, че семейството има значително недвижимо имущество и голямата част от него е придобита през последните пет години. Основните активи са два апартамента в София - 74 кв.м, придобит през 2016 г., и 93 кв.м, придобит през 2013 г., както и две къщи в пернишкото село Кладница, купени през 2010 г. и 2015 г., към които през последните две години са купени и приобщени два допълнителни парцела. По информация на "Капитал" Зорница Даскалова живее в Кладница, което се намира на 30 км от София.


Съпругът на Даскалова има къща с двор и парцел в с. Козаревец, Лясковско, наследен през 1994 г., както и парцел в Джерман, Дупнишко, пак наследен през 1992 г. По същото време е наследил и около 13 дка ниви в Дупнишко и около 51 дка в Лясковско.


За предходната 2017 г. семейството е декларирало общо 167 783 лв. доходи. Даскалова е получила 37 477 лв. заплата и 10 306 лв. наеми, а съпругът й има 20 000 лв. от трудови доходи и 100 000 от бизнес.


Зорница Даскалова обаче продължава да дава заеми – декларирала е вземания от два заема на обща стойност 121 485 лв. - единият е 70 000 лв., а другият 51 485 лв., но от декларацията не става ясно кога. Тя има и кредит от 35 800 евро, теглен от банка, и това е единствено задължение на семейството.


Същевременно Даскалова е декларирала два автомобила на свое име - БМВ, купено за 45 000 лв. през 2012 г., и "Додж", придобит за 90 000 лв. през миналата 2017 г., като отново част от средствата за тази покупка е "върнат заем". През миналата година Даскалова е продала "Волво" за значителна сума - 35 000 лв.


Даскалова има вложение в пенсионен фонд и застраховка живот, а съпругът й притежава три дружества – строителна фирма "ВДЗ Билд" ЕООД, "Профейсис" ЕООД – за търговия, и "Блейси" ЕООД.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimenволен 30.06.2019 14:08

    Пак малко е откраднала !!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и