Свързани новини

18.08.2018 09:20

Тръмп за Турция: Няма да оставим нещата така

Видян 2045 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рейтинговата агенция Стандарт енд Пуурс намали кредитния рейтинг на Турция до ниво B+, като обясни това с отслабването турската лира и високите нива на дълг. Според агенцията догодина е възможно турската икономика да влезе в рецесия. Агенцията "Муудис" също намали своята оценка на стабилността в южната ни съседка, предаде БНР.  


По-рано президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че няма да стои със скръстени ръце, след като турският съд отказа да освободи от домашен арест в Измир обвинения в подкрепа за терористи американски протестанстки пастор Андрю Брънсън.


"Турция постъпва много много лошо и това няма да е всичко. Няма да се примирим. Те не могат да взимат нашите хора", заяви Тръмп.


Спорът около Брънсън беше един от катализаторите на срива на турската лира. Днес валутата загуби 4 процента от стойността си спрямо долара, след изявлението на американскияа финансов министър Стивън Мнучин, че Съединените щати могат да наложат допълнителни икономически санкции на южната ни съседка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Ограничете физическото натоварване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ограничете физическото натоварване, наблегнете на