Свързани новини

16.08.2018 13:42

Бордовете на директорите са хранилка, да се ликвидират, иска Р. Петков

Видян 1784 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Настояваме за ликвидирането на бордовете на директорите - те са хранилка. Това каза председателят на ПП АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде Фокус. „Следващият вторник на заседание на Изпълнителното бюро на партията ще приемем специална позиция, с която ще настояваме бордовете на директорите да бъдат закрити“, заяви Петков. По думите му че щетите, които те нанасят в държавен план сигурно надхвърлят много милиони годишно, освен това има и груби примери на конфликт на интереси.


Румен Петков заяви, че в бордове на директорите в енергетиката има 35 души, които годишно получават около 800 хил. лв. заплата. „Това е без леките коли, без секретарките. Те са щета за българската енергетика“, каза Петков.


Лидерът на АБВ обърна внимание на случая с председателя на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева, която в същото време е и председател на управителния съвет на „Булгартрансгаз“. „Ще питам министъра колко пъти е присъствала на заседанията на тези бордове. Въобще какъв допир има до материята на дружеството. Разбирам, че в Хасково всички разбират от енергетика, но това не е повод ние да им плащаме“, каза Петков.


Той даде пример и с Илия Дуков, син на народния представител от ГЕРБ Снежана Дукова. „Човекът има съвсем страничен бизнес, но също участва в ръководството на едно от дружествата", обясни председателят на АБВ. Петков обърна внимание и на Петър Илиев, който е изпълнителен директор на НЕК и председател на борда на БЕХ.


„От една страна като председател на борда да формира политиката на държавното дружество и да контролира нейното изпълнение, от друга страна изпълнителен директор на дружеството, което трябва той да структурира“, поясни той. Петков допълни, че АБВ ще помоли юристите си да подготвят текст за носене на лична отговорност от ръководителите на такъв тип дружества, които са допуснали задлъжняване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Ръдърфорт 30.06.2019 14:08

    от тези 35 колко са енергетиците(инжинерите) Румене? Какви специалисти в енергетиката насочват електроните? Кои от тех разбиха атома?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да ви се наложи да работите усилено

Днес може да ви се наложи да работите усилено и да се