Свързани новини

16.08.2018 09:38

Димов: Учудва ме омразата към хората, които играха хоро в рилското езеро

Видян 1577 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на околната среда Нено Димов изрази учудване от омразата към хората, които играха хоро в едно от рилските езера докато в същото време се пренебрегва незаконното сметище на Корал. "Стига с тези двойни стандарти. Значи колите в Рила са нещо лошо, а тези в Корал са добро, когато са на плажа. Кметът на Царево смята да връзва контейнерите за боклук, защото ги местят. А видяхте ли и един кадър с кола на плажа? С какво е по-различна ситуацията там от тази в Рила?", попита риторично Нено Димов в предаване по Нова тв.


Министърът коментира и разлива на мазут край Созопол. "Ситуацията е овладяна. Към момента няма опасност за сезона. Там има 9 резервоара и още не е ясно в колко има гориво. Все пак има 97 години ръжда", каза Димов. Първоначално се смятало, че корабът е бил на твърдо гориво. Едва след появяването на течовете станало ясно, че е мазут. "Този кораб е атракция. И добре, че водолазите са ходели там и са видели теча. Те са подали сигнала преди няколко дни", допълни той.


Нено Димов коментира и съдебните спорове около Банско: "Все още няма влязло в сила решение на ВАС за Банско. И решението на 29 декември е в сила. Това е рамков документ и заради това не е необходима екологична оценка. Когато има специализиран план, тогава се прави такава екологична оценка. Комисар Вела няколко пъти заяви, че няма нарушения. А българското законодателство е съгласувано с европейското. Не искам да коментирам съдебно решение, преди да е окончателно", допълни Димов.


Източник: "24 часа"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни