Свързани новини

14.08.2018 10:52

11-годишно момиче хакна уебсайта на Флорида, промени резултатите от изборите

Видян 1339 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безопасността на американските избирателни системи не спечели вот на доверие след конференцията за хакери DefCon в Лас Вегас през уикенда.  11-годишно момиче успешно нахлу в реплика на уебсайта на държавния секретар на Флорида и промени резултатите от изборите. На младата хакерка й трябваха само 10 минути, за да получи достъп.


"Тези уеб сайтове са толкова лесни за хакване, че не можем да ги дадем на възрастните - те ще се засмеят на сцената", каза Джейк Браун, бивш служител на Белия дом в Департамента за вътрешна сигурност в интервю за ABC News. Браун каза, че конференцията кани по-млади хакери, защото иначе ще бъде "загуба на време" да участват експерти.


В изявление Националната асоциация за държавни секретари постави под съмнение резултатите от конференцията, твърдейки, че те не представят реалистично сценарий, при който тези машини могат да бъдат достъпни.


Тя казва, че се притеснява от подхода на конференцията DEFCON да организира "псевдообстановка, която по никакъв начин не репликира системите, мрежите или сигурността на изборните системи". Според институцията това създава грешно впечатление в хората, че системите не са сигурни.


"Мерките за физическа сигурност правят изключително малко вероятно неупълномощено лице или човек с злонамерени намерения да има достъп до машина за гласуване", се казва в съобщение на ES & S - компанията, която предоставя избирателното оборудване в САЩ.


Това не е първият път, когато DefCon се справя с избирателната сигурност. Миналата година на участниците им трябваше по-малко от един ден, за да намерят успешно и да използват недостатъци в пет различни вида машини за гласуване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци