Свързани новини

10.08.2018 11:21

Медведев: Нови санкции на САЩ ще значат икономическа война

Видян 990 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия ще разглежда като "обявяване на икономическа война" евентуалното приемане на втора вълна от американски санкции и ще реагира с всички средства, с които разполага, предупреди днес руският премиер Дмитрий Медведев.


Вчера САЩ обявиха, че ще наложат на Русия нови икономически санкции във връзка с отравянето на бивш руски шпионин с нервнопаралитичния газ "Новичок" във Великобритания, и споменаха за възможна втора вълна от "драконовски" санкции в бъдеще.


"Ако последва нещо като забрана върху дейността на банки или върху използването на една или друга валута, това ще може да се нарече съвсем директно обявяване на икономическа война", заяви Медведев, цитиран от агенция Интерфакс.


Русия "ще трябва да реагира на тази война - с икономически методи, с политически методи, а при нужда и с други методи. И нашите американски приятели трябва да разбират това", подчерта руският премиер.


Кремъл разкритикува вчера обявяването на първата вълна от американски санкции, които ще засегнат износа на някои технологични продукти, като "неприемливи, недружелюбни и незаконни", и обеща да отвърне.


Евентуалната втора вълна, наречена "драконовска" от представител на САЩ, може да включи затваряне на американските летища за руски авиокомпании и дори преустановяване на дипломатическите отношения между двете страни.


Руският в. "Комерсант" публикува в сряда текст, представен като проект за санкции от страна на САЩ, който предвижда по-специално разследване на предполагаемото лично богатство на президента Владимир Путин и забранява американски граждани да купуват облигации от руския суверенен дълг, припомня Франс прес.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни