Свързани новини

09.08.2018 10:07

ВВС на Израел атакуваха близо 150 обекта в Ивицата Газа

Видян 1467 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Израелската авиация атакува повече от 140 „стратегически военни цели“ в Ивицата Газа в отговор на ракетни обстрели от страна на палестински групировки, съобщи пресслужбата на Силите за отбрана на Израел, предава РИА Новости.


По данните на военните, в резултат от три масирани бомбардировки са унищожени командни центрове, тунели, тренировъчни лагери, оръжейни складове и производствени обекти, използвани от управляващото в анклава движение ХАМАС.


„Ударите се нанасят в отговор на ракети, изстреляни от Ивицата Газа по израелска територия в течение на вечерта и нощта“, се казва в армейската сводка, предаде Фокус.


По данни на Министерството на здравеопазването на Палестина в резултат от ударите са загинали трима души, включително жена и дете.


От вечерта Силите за отбрана на Израел са преброили около 150 изстрела на ракети от Ивицата Газа, 25 от които са прихванати от противоракетните комплекси „Железен купол“, припомня руската агенция. Най-големи щети е нанесъл първия залп по крайграничния град Сдерот, където реактивен снаряд е попаднал в жилищна сграда и са ранени най-малко двама израелци. Сирените за тревога са звучали цялата нощ, предупреждавайки населението на приграничните райони за нови обстрели от анклава.


РИА уточнява, че поредната ескалация на напрежението започна в понеделник, когато израелски танк унищожи двама активисти на ХАМАС. По данни на военните, те са стреляли със снайпери по военнослужещи на границата. Ислямистката организация пък твърди, че бойците са участвали в учения и обеща да отмъсти за тяхната смърт.


Размяната на удари, продължава руската медия, усложнява работата над дългосрочното мирно споразумение, която се води с посредничеството на Египет и ООН. По данни на медиите, миналата седмица те са представили на двете страни в конфликта проектодокумент, предполагащ първо да се спрат палестинските атаки в замяна на отслабване на блокадата на Ивицата Газа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Земетресение близо до Девин

Земетресение край Девин

Земетресение разлюля района близо до ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на