Свързани новини

08.08.2018 13:32

В. Радев: За 6 месеца сме хванали над 10 млн. къса цигари

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 За последните 6 месеца сме хванали над 10 млн. къса цигари, от които най-много в Плевен и в Стара Загора. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на представяне на ново изследване за контрабандата на цигари в България за първото тримесечие на 2018 г., предаде Фокус. „Всяка седмица от април правим справка какво точно сме хванали и за последната седмица са 103 хил. къса цигари и 50 хил. кутии“, обясни Радев.


Той посочи, че за последните 6 месеца са хванати над 10 млн. къса цигари. „Като над 2 млн. къса цигари сме хванали само в Плевен, а в Стара Загора – над 1,6 млн. Така че резултатите са добри. Работата е добре, когато има досъдебно производство. За последните 6 месеца има образувани 553 досъдебни производства, най-много от които са в Хасково и Пазарджик. Така че, когато се стараем, се справяме добре“, обясни вътрешният министър.


Директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски обясни, че за първото тримесечие на 2018 г. са иззети над 10 тона нарязан тютюн. Той посочи, че това наближава количеството, което е иззето за цялата 2017 г.


От своя страна, заместник главния прокурор Иван Гешев обясни, че прокуратурата и гл. прокурор Сотир Цацаров смятат за изключително важно взаимодействието си с правителството и с производителите. „Приходите от бюджета, които губи държавата от контрабанда, са сериозни и това пречи на гражданите да живеят по-добре. Виждаме устойчиви резултати. Единственото, което ме притеснява, е когато незаконната търговия стане 0 - тогава няма да има какво да отчитаме“, коментира прокурор Гешев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и