Свързани новини

07.08.2018 13:36

Китай забрани новия филм Кристофър Робин

Видян 1181 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият филм Кристофър Робин няма да бъде излъчен в Китай, съобщават информационните агенции. За решението не е посочена конкретна причина, но се смята, че то е част от национална кампания срещу образа на Мечо Пух.


Китайските власти блокират изображенията на Мечо Пух в социалните мрежи от миналата година, след като героят на А. А. Милн стана символ на несъгласие с политиката на Китай, пише Сега. От няколко години президентът на страната - Си Цзинпин е сравняван с анимационния образ на Мечо Пух. Тези сравнения започнаха през 2013 г., когато снимка на китайския президент и Барак Обама беше публикувана до изображение на Мечо Пух и друг герой на Милн - Тигър. През 2014-а пък снимка на Си Цзинпин, ръкуващ се с японския премиер Шиндзо Абе, беше публикувана редом до Мечо Пух и магарето Йори.


Когато подобни колажи взеха да стават популярни в Китай, властите започнаха да ги блокират в социалните мрежи. През 2015 г. снимка, показваща Си Цзинпин в служебния му автомобил редом до изображение на Мечо Пух в детска количка, беше наречена от компанията за политически анализи Глобал риск инсайтс "най-цензурираната снимка в Китай".


Анализаторите предполагат, че цензурирането на образа на Мечо Пух е, защото в сравненията с китайския президент властите съзират "сериозен опит да се подкопае достойнството на президентския кабинет и на самия президент".


От специализираното издание Холивуд рипортър обаче отбелязват, че може да има и друга причина за забраната на новия филм - в Китай има квота за 34 чуждестранни филма годишно, т.е. - възможно е китайският пазар просто да е по-заинтересован от други чужди филми.


В Кристофър Робин главната роля се играе от Юън Макгрегър, а във филма се разказва за възрастния вече Кристофър Робин, който подновява приятелството си с Мечо Пух.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни