Свързани новини

06.08.2018 19:36

Махнаха болен зам. от Агенцията за детето, сложиха ченге

Видян 2609 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от днес, 06 август 2018 г., за заместник-председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) е назначен Валери Йорданов. Освобождаването на досегашния зам. предизвика редица негативни реакции.

 "И аз това се питам! Защо? Защо освобождавате предишния зам. председател на ДАЗД Д-р Валентин Димитров, докато се бори за живота си с коварна болест и е в болничен?!???Имате ли някакъв морал изобщо? А уж закона пази служителите!!!Забележете, че това се случва  в момент, в който хората с увреждания и реформата на ТЕЛК е гореща тема?!!!!!Г-да журналисти. Вместо да се чудите, кой да ми припишете за гадже и да пишете глупости, ето ви един случай, в който се нарушават правата на един болен човек! Да, той не е единствената жертва на системата, но мен лично ме потриса тази несправедливост и поругаване на човешки права", възмути се бившата носителка на титлата Мис България Свят Маги Вълчанова.

 Йорданов е с образователна степен магистър. Като директор на Столичната дирекция на вътрешните работи извършва административно управление и контрол на служителите в детските педагогически стаи, активно взаимодейства с ДАЗД, АСП, неправителствени и обществени организации, работещи за и с деца. В този период в СДВР е изградено и специализирано помещение за работа с деца, жертви на престъпления – „синя стая“, съобщиха от ДАЗД. В качеството му на на кмет на район Витоша на Столична община (2013-2015 г.) и като орган по закрила, реализира дейности и мерки за гарантиране на правата на децата – създаване на подкрепяща среда и условия за социално включване. Председател е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. До назначаването му за зам.-председател е главен секретар на Държавната агенция за бежанците. В неговите правомощия е административното управление на Дирекция Социална дейност и адаптация, която прилага специални грижи за непридружените малолетни и непълнолетни чужденци, търсещи международна закрила, и осъществява, съвместно с Регионалните управления по образованието, насочване на тези деца към държавните и общинските училища в Република България. Председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова връчи почетен плакет и благодари на досегашния зам.-председател д-р Валентин Димитров за работата му в областта на закрилата на детето и изрази надеждата си, че и в бъдеще ще продължи да сътрудничи по теми, свързани с опазване на интересите на децата и грижите за тях.



Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля