Свързани новини

06.08.2018 12:26

Слаб контрол върху биопродуктите, които се продават онлайн

Видян 1724 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Слаб контрол върху производителите на биохрани и качеството на предлаганите от тях продукти, са установили от Сметната палата. В предаването „Тази сутрин” председателят на институцията Цветан Цветков заяви, че нарасналото потребление на такъв тип храна налага да бъдат проверявани Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните.

Цветанов обясни, че са констатирани редица пропуски и са издадени разпоредби за тяхното отстраняване. По думите му един от основните проблеми е, че БАБХ контролира само храните, които се намират в магазините, а нямат законова възможност да одитират онлайн търговията и заведенията за обществено хранене.

„Констатирахме слабости при издаването на разрешения при контролиращите фирми, контролът в търговската мрежа не е ефективен. Производители без лиценз продават продукти с етикети за биохрана”, посочи Цветанов и посъветва потребителите да следят за отличаващите знаци върху етикетите, които гарантират, че един продукт е био.



Резултатите показват още, че системата не защитава достатъчно потребителите, защото има фирми, които не отговарят напълно на изискванията. Според председателят на Сметната палата трябва да има повече информационни кампании за биохраните.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв