Свързани новини

27.07.2018 19:27

Икономиката на САЩ с растеж от 4,1%, най-бързият от 2014 г. насам

Видян 1763 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американската икономика ускори темпа си на растеж, достигайки 4,1% през второто тримесечие, който е най-бързият от 2014 г. насам, като позволи на президентът Доналд Тръмп да спечели победа за политиката си, въпреки очакванията. През първото тримесечие повишението бе едва 2,2 на сто. Потребителските разходи нараснаха с 4%, което е повече от очакваното, докато нежилищните бизнес инвестиции се покачиха със 7,3%.


Тръмп се възползва от възможността да обяви политиката си, включително най-голямата данъчна ревизия от ерата на Рейгън, за успех, наричайки данните "невероятни" и "много устойчиви". Вероятно темповете на разширяване ще се забавят, тъй като последиците от данъчните съкращения ще намалеят, а Федералният резерв допълнително ще повишава лихвените проценти, съобщава Bloomberg.


По-рано този месец министерството на търговията заяви, че износът на соеви семена от САЩ се е вдигнал през второто тримесечие, което е подкрепило силно икономическия растеж, макар че Китай до голяма степен се пренасочи за вноса си към Бразилия заради влошаващите се отношения с Вашингтон.


Силните потребителски разходи също са помогнали на растежа. Ниското ниво на безработица, стабилното увеличение на заетостта и заплащането и данъчната реформа от края на 2017 г. може да са насърчили допълнително разходите на потребителите и бизнесите през вторите три месеца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови