Свързани новини

25.07.2018 16:24

Със 180 млн. лв. скачат разходите за тол системата

Видян 1310 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството увеличи с близо 180 млн. лева утвърдените за 2018 г. максимални размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от правителствената информационна служба. Промяната е свързана с подписания в началото на годината договор за проектиране, изграждане и въвеждане на тол-системата, се казва в съобщението.


Няма яснота защо се дава това разрешение, след като избраният за изпълнител консорциумът Капш трафик солюшънс с водещ партньор австрийската Kapsc, пое ангажимент да въведе системата за своя сметка, като си възвърне инвестицията чрез събраните приходи.


Тол-системата предвижда превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3.5 т да плащат на база изминато разстояние, докато леките и лекотоварните автомобили да дължат такса в зависимост от периода за ползване. С въвеждането на тази система ще се въведе по-справедлив модел за събиране на пътни такси и се очаква да се повишат чувствително приходите.


Плановете са тол-системата да заработи от август следващата година, а електронни винетки ще сменят стикерите още в началото на 2019-а. Цените на винетките ще останат без промяна, а колко ще плащат автобусите и камионите още не е определено.


Консултант за въвеждане на тол-системата е Международната банка за възстановяване и развитие. На първо време платени ще бъдат 16 хиляди километра пътища, като автобусите и товарните автомобили ще плащат различно, в зависимост от състоянието на пътя.


Източник: Дневник


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.