Свързани новини

25.07.2018 14:43

Конфискуват имущество за 2,1 млн. лв от Амигоса

Видян 1510 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията Антикорупция спечели делото за конфискация на имущество за около 2.1 млн. лева от Петър Петров-Амигоса, който преди това бе осъден за пране на пари, съобщава Медиапул.


Сега държавата придоби парцел от 1.7 дка в местността "Киноцентър-Бояна" в София, стар автомобил "Пежо", гараж в столичния кв. "Лозенец", дялове във фирми и пари по банкови сметки.


Делото за конфискация срещу Амигоса е започнало през 2012 г. Тогава влезе в сила и присъдата му от 3 години затвор за пране на пари. Делото продължи 8 години, като първоначално се водеше и срещу Иван Тодоров-Доктора, който междувременно бе убит в София.


Прокуратурата беше обвинила двамата в пране на близо 100 млн. лева от контрабанда. По това дело Амигоса бе осъден окончателно на три години затвор.


Иван Тодоров – Доктора и Петър Петров – Амигоса бяха известни с близките си контакти с министри от кабинета "Сакскобургготски". През 2003 година контролирано към медиите бяха пусната снимки, които показва как Иван Тодоров и съдружникът му Петър Петров играят карти на една яхта заедно с финансовия министър Милен Велчев, бившият министър на транспорта Пламен Петров и Мирослав Севлиевски.


Снимките бяха открити в антимафиотите от МВР при претърсване на джип след неуспешен опит за атентат на столичния бул. "Цариградско шосе".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева