Свързани новини

25.07.2018 13:45

Юнкер „не е много оптимистичен“ преди преговорите с Тръмп

Видян 1266 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че „не е много оптимистичен“ преди срещата с американския президент Доналд Тръмп по-късно в сряда във Вашингтон, на която ще се опита да предотврати търговската война между САЩ и Европейския съюз, пише Politico.eu.
Юнкер заяви пред германската държавна телевизия ZDF, че във Вашингтон „ще покажа ясно, че не сме врагове на САЩ. Имаме обща история и не трябва да забравяме това“, но допълни, че „не е много оптимистично настроен“.
Председателят на ЕК заяви, че познава Тръмп „относително добре“ от многократните им срещи. „Знам как да се държа с него, знам също как той се държи с другите“, посочи Юнкер. „Така че ще преговаряме от равни позиции“, предаде Фокус.
По неговите думи, на срещата ще се обсъждат вносните мита. „Вярвам, че трябва да избегнем търговската война. Вярвам, че не ни трябва допълнително увеличаване на митата, а успокояване на цялостната ситуация“, обясни председателят на ЕК. В този смисъл „е възможно Тръмп да ни предложи нещо“, добави Юнкер.
Що се отнася до заплахата на американския държавен глава да увеличи вносните мита върху европейските автомобили на 20%, политикът потвърди, че Брюксел е „готов“ да предприеме ответни мерки и „може да отговори веднага по адекватен начин“.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион