Свързани новини

24.07.2018 14:15

Нинова: Сезираме главния прокурор за Шарково, може да потърсим правата на хората в Страсбург

Видян 1841 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Сезираме главния прокурор да установи извършени престъпления и закононарушения в Шарково – обсъждаме и да потърсим правата на хората в Страсбург. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията, предаде Фокус.

 „Въпросът за кризата с животновъдите в Ямболско - продължаваме да твърдим, че действията на управляващите в засегнатите райони, поне в началото, бяха незаконни. Затова трябва да се носи отговорност. За разлика от тях, не само хвърляме димки за конспирации и всякакви други измислени пълзящи преврати, а действаме. Като сме го казали – днес внасяме в прокуратурата 11 страници сигнал. Сезираме главния прокурор да предприеме действия за установяване според нас на извършени престъпления и закононарушения“, заяви Нинова.


 Тя обясни, че действията на властите са базирани на нищожни заповеди. По думите ѝ заповедите за действие са подписани от заместник-директор на Агенция, а не от министър на земеделието и съгласувано с министър на вътрешните работи, както изисква законът. Корнелия Нинова поясни, че БСП ще сезира главния прокурор за унищожаване на частна собственост без документ на базата, на което това се случва, както и за нахлуване в частна собственост без предоставяне на заповед за това и за ограничаване на достъпа на хората до личната им собственост без документ, заповед или каквото и да е. „Заравянето на убитите животни, считаме, че създава опасност от епидемии и за това са виновни хората, които го правят. Липсата на обеззаразяване също е опасност от разнасяне на епидемии и затова трябва да се носи отговорност“, каза лидерът на БСП. Нинова поясни, че БСП обсъжда с международна експертиза търсене на правата на тези хора в Страсбург по Европейска конвенция по правата на човека и основните свободи.

Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева