Свързани новини

24.07.2018 14:08

БСП: Ако отхвърлят ветото, ще сезираме Конституционния съд

Видян 2037 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Гласувахме против Закона за приватизациите, ветото на президента е основателно и ако ГЕРБ не го подкрепят, сезираме Конституционния съд. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията, предаде Фокус.


 „Ветото на президента по Закона за приватизационен и следприватизационен контрол - абсолютно основателно вето, което ние подкрепяме, както и в досегашното ни поведение по отношение на този закон. Гласували сме против него, той е тежко лобистки и обслужва интересите на определени олигарси в България. Виждаме, че ГЕРБ се готвят да внасят някакви поправки в закона, нещо да правят. Единственият начин тези текстове да паднат е да се подкрепи ветото на президента. Трябва да подкрепим ветото“, каза Нинова. Тя поясни, че най-вероятно от ГЕРБ ще искат да се отхвърли ветото и отново да внасят поредни поправки в закона. „Ние ги призоваваме да гласуваме ветото и да се приключи с тази позорна страница в историята на българския парламент“, заяви лидерът на БСП. Според нея „Обединени патриоти“ са проиграли за пореден път темата справедливост и са направили


„Ако отхвърлят ветото на президента, ние от първия ден започнахме да работим по конституционна жалба, и ще сезираме Конституционния съд“, заяви лидерът на БСП. Лидерът на БСП призова за извънредно заседание на парламента, на което да бъде разгледано ветото.


 Във връзка с клипа на човек, който от ГЕРБ показаха и обвиниха Нинова, че е подстрекавала протестите в Шарково, Нинова заяви, че когато твърдиш, че президентът и БСП организират пълзящ преврат – трябва да намериш смелост и да отидеш в прокуратурата и ДАНС.


 „Що се отнася до разпространения клип от ГЕРБ и внушенията за пълзящ преврат, който организираме президентът Радев и аз, по два начина ще го коментирам. Като твърдиш нещо, ако намериш смелост отиваш там, където му е мястото – прокуратура, ДАНС. После носиш отговорност. Така се случва в правовата държава. Този сигнал трябваше отдавна да е в прокуратурата и да ни разследват“, заяви Нинова. По думите ѝ самите хора от Шарково са дали пресконференция и са обяснили, че никой не ги подстрекава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.