Свързани новини

23.07.2018 13:47

Макрон краде техники от бизнес книга на Тръмп

Видян 1695 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Френският президент Еманюел Макрон споделил пред Доналд Тръмп, че е чел книгата му Изкуството на сделката, за да открадне техники, които да използва в условията на нарастващата търговска война между САЩ и ЕС, предаде RT.


За научените трикове Макрон се похвалил по време на разговора с американския си колега в рамките на срещата на върха на НАТО в Брюксел по-рано през юли, съобщи сайтът Axios, цитирайки източник, запознат с преговорите.


Когато разговорът се преместил към горещо обсъжданата търговска война, започнала това лято, американският лидер предложи Макрон да убеди ЕС да преговаря с Вашингтон. В отговор Макрон изразил нежеланието си да води преговори под заплаха.


"Четох Изкуството на сделката", заявил усмихнат френският лидер на Тръмп. "Знам, че първо трябва да атакуваме, за да имаме известно влияние в преговорите."


 Забележките на Макрон идват в разгара на търговска война, която първоначално стартира от САЩ срещу Китай. По-късно Тръмп започна търговски битки и с други държави, включително негови ключови партньори.


Вашингтон наложи тарифа от 25% върху стоманата и 10% върху вноса на алуминий от Канада, Мексико и ЕС. Американските традиционни съюзници реагираха с ответни мерки през юни. Сред засегнатите американските стоки са бърбъна, портокаловият сок и мотоциклетите Харли Дейвидсън.


Изкуството на сделката, написана още през 1987 г., получи голямо внимание по време на президентската кампания на Тръмп. Често той наричаше книгата едно от най-добрите си постижения и веднъж призна, че всъщност е втората му любима книга в света след Библията.


Освен историята за ранните години на Тръмп, тя съдържа амбициозна формула за успех в бизнеса от 11 стъпки.


 Цитат от книгата гласи: "Това, което направиха булдозерите и самосвалите не беше важно, заявих аз, след като те свършиха много ". Това е част от спора на Тръмп с Холидей Ин, в който бъдещият американски президент иска хотелската верига да му бъде партньор при изграждането на казино.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог