Свързани новини

23.07.2018 11:13

Рохани: Ще избухне "майката на всички войни", Тръмп: Никога не заплашвайте отново САЩ

Видян 1698 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Американският президент Доналд Тръмп обеща "последствия, каквито малцина са понасяли" за иранския президент Хасан Рохани.


В Туитър, използвайки само главни букви Тръмп предупреди иранския лидер "никога да не заплашва отново Съединените щати" или "ще претърпи последствия, каквито малцина са понасяли в историята". След това обвини Рохани, че използва "луди думи на насилие и смърт".


Реакцията на американския президент очевидно е в отговор на по-ранното предупреждение на Рохани, който в неделя призова Вашингтон да се въздържа от провокации спрямо Иран, освен ако не иска "майката на всички войни" да избухне.


"Американците трябва добре да разберат, че мирът с Иран е майка на целия мир, а войната с Иран е майка на всички войни", предупреди Рохани.


Вече напрегнатите отношения между Вашингтон и Техеран бяха допълнително нагнетени от кампанията на Държавния департамент на САЩ за разрушаване на иранското правителство чрез пропаганда, предаде RT. Американският държавен секретар Майк Помпео обяви в неделя, че САЩ  ще подкрепят дисиденти в Иран с нов 24-часов канал на фарси и онова, което той нарече "дълго игнорирания глас на иранския народ".


САЩ увеличиха усилията си да изтласкат Иран, четвъртия по големина производител на петрол в света, от световния пазар, като заплашиха европейските си съюзници с вторични санкции, ако не намалят целия внос на ирански петрол до 4 ноември. Помпео в неделя потвърди заплахата, заявявайки, че САЩ в момента са в разговори с партньорите на Иран, "за да се намали вносът възможно най-близко до нулата" до определения краен срок.


Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог