Свързани новини

22.07.2018 10:37

Израел евакуира Белите каски от Сирия

Видян 1842 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Израел е евакуирал от Сирия активисти на „Белите каски“ и техните семейства по молба на САЩ, Канада и европейските страни, съобщи говорителят на израелското външно министерство Емануел Нашхон, цитиран от РИА "Новости“. Получилата широка известност организация, подкрепяна от Запада, декларираше като своя цел спасяването на мирното население в зоните на военни действия, но бе обвинявана от сирийските власти във връзки с терористите и провеждане на враждебна пропагандна дейност.


„По молба на САЩ, Канада и европейските страни Израел завърши хуманитарната операция по спасяване на членовете на сирийската гражданска организация („Белите каски“) и техните семейства“, написа Нашхон в „Туитър“.


„Те бяха евакуирани от зоните на военните действия в южна Сирия в съседна страна“, добави той.


Местните медии пишат, че в рамките на нощната операция около 800 души са изведени от Израел в Йордания.


САЩ съобщиха за подготвяната операция по спасяване на „Белите каски“ и техните семейства преди два дни.


Двама служители, запознати с плановете, заявиха, че САЩ, Великобритания и Канада ще поемат основната част на евакуацията, която ще транспортира „Белите каски“ до транзитни лагери в съседни страни. Оттам те ще бъдат изпратени в трети държави, включително във Великобритания, Германия, Холандия и вероятно Канада, според длъжностните лица, които говорят при условие за анонимност, защото не са упълномощени да обсъждат публично въпроса, предаде "Фокус".


Евакуацията била ускорена след срещата на високо равнище на НАТО, проведена миналата седмица в Брюксел.


По предварителни планове извеждането на активистите на неправителствената органиация трябваше да се осъществи от Кунейтра, която се разпростира на границата с окупираните от Израел Голански възвишения и където екипът на „Белите каски“ е в капан.


Това е последната територия, която все още е извън правителствения контрол в региона. Поддръжниците на сирийското правителство обвиняват „Белите каски“, че са политически свързани с бунтовническите групи. Русия и сирийското правителство многократно са ги обвинявали в извършването на химически нападения в контролираните от опозицията райони.


Според министерството на външните работи на Русия дейността на „Белите каски“ е част от голяма информационна кампания по очерняне на властите в Сирия. Сирийският президент Башар Асад заяви, че членовете на организацията „Белите каски“ са свързани с „Ал Кайда“.


 Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог