Свързани новини

22.07.2018 09:26

Еквадор може скоро да предаде Асандж на Великобритания

Видян 1664 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Еквадор планира в най-скоро време да предаде основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж на британските власти, написа в своя Туитър главният редактор на телевизия RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симонян, позовавайки се на свои неназовани източници, предава РИА Новости.
В съобщението си Симонян казва още, че повече от всякога й се иска, получената информация за Асандж да се окаже невярна.
По-рано министърът на външните работи на Еквадор Хосе Валенсия обясни, че основателят на Wikileaks не може да стои в посолството на страната в Лондон вечно.


 Асандж е в дипломатическото представителство на южноамериканската страна в столицата на Великобритания от 2012 година. Той се обърна към властите на Еквадор с молба да му бъде предоставено политическо убежище във връзка с опасенията, че шведските власти могат да го екстрадират в САЩ заради дейността му около WikiLeaks, предаде Фокус.
В края на март тази година Кито лиши Асандж от връзка с външния свят. Според мнението на еквадорските власти, поведението и съобщенията му в социалните мрежи поставят под заплаха добрите отношения на страната с Великобритания, ЕС и други държави по света.
През май президентът на Еквадор Ленин Морено се разпореди също да бъдат премахнати всички допълнителни мерки за сигурност в посолството, където се укрива Асандж.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп