Свързани новини

21.07.2018 08:07

Герджиков: Наистина оставихме 1,6 млрд. лв. на кабинета Борисов

Видян 1213 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият министър-председател на България проф. Огнян Герджиков потвърди казаното от президента Румен Радев, че служебното правителство е оставило в хазната 1,6 млрд. лв. повече. "Едно от нещата, с които можем да се гордеем, освен с добре организираните избори, е това, че финансово ние се справихме много добре. Не само че не направихме преразход, но и направихме икономии и събрахме за хазната допълнителни 1,5 или 1,6 млрд. лева“, коментира проф. Герджиков пред агенция ПИК.


Припомняме, че при посещението си в авиобаза Граф Игнатиево вчера държавният глава оспори твърденията на ГЕРБ, че по време на служебния кабинет сивият сектор се е разраснал. По този повод Радев обяви, че служебното правителство е оставило в хазната 1,6 млрд. лв. повече и попита премиера къде са тези пари сега.


„В течение на нещата съм. Не са минали 100 години от нашето управление, а аз до 100 години помня.  Едно от нещата, които си бяхме поставили като задача, е да събираме несъбрани вземания...Нашият най-голям успех беше в сектор „Енергетика“. Точно там имаше най-много несъбрани вземания. И министърът успя да събере едни, едва ли не вече отписани за събиране суми. Знам, че едно от нещата, с които можем да се гордеем, освен с добре организираните избори, е това, че финансово ние се справихме много добре. Не само че не направихме преразход, но и направихме икономии и събрахме за хазната допълнителни 1,5 или 1,6 млрд. лева“, коментира проф. Герджиков за агенция ПИК.


На въпрос защо тогава се появи този скандал между управляващите и президента, бившият служебен премиер каза: „ Аз чух само Теменужка Петкова и Тома Биков. Очевидно тези хора не са наясно. Просто те трябва съвсем спокойно да си направят справка във финансовото министерство. Тези пари не са потънали някъде. Документално всичко е ясно. Трябва само да направят това усилие. Защото е обидно, след като нашият кабинет положи сериозни усилия, и то с успех, след това те да не ги признават“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични