Свързани новини

20.07.2018 14:06

Управляващи и опозиция с обща позиция за мигрантите

Видян 1578 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващи и опозиция приеха обща позиция по въпросите за миграцията, предаде Фокус. Общото решение беше прието единодушно с 177 гласа „за“. Депутатите задължиха Министерският съвет да не подписва двустранни споразумения за обратно приемане на мигранти. Те задължиха правителството и да внесе в Народното събрание позиция за общо решение на ЕС по въпросите на миграцията. В срок до 30 септември кабинетът трябва да представи предложение на България за реформа на Дъблинския регламент.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова представи решението и благодари за проявения разум. „Благодаря, че подкрепихте предложенията ни и с разумни аргументи ги засилихме и допълнихме“, заяви тя.


Първоначално проекторешенията бяха две, на ГЕРБ и на БСП. Премиерът Бойко Борисов дойде на заседанието, за да участва в разискванията за въпросите за миграцията, по искане на БСП. Той призова депутатите да приемат обща позиция и обяви, че е склонен да разговаря с ПГ на ГЕРБ за промяна на тяхното решение. Парламентът излезе в почивка, за да обсъди предложението на премиера. С решението си от ГЕРБ настояха парламентът да подкрепи позицията на правителството по въпросите за миграцията, изразена на заседанието на ЕС на 28-29 юни 2018 година. Управляващите искаха да се възложи на МС да отстоява националните позиции по всички законодателни предложения, свързани с реформата на Общата европейска система за убежище. В решението си от БСП призоваха парламентът да възложи на Министерски съвет да приеме решение срещу обратното приемане на мигранти в България, както и срещу сключването на двустранни споразумения с други членки на ЕС. БСП предложи до 30 септември правителството да представи в парламента предложения за реформа по Дъблинската система за прием на бежанци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв