Свързани новини

20.07.2018 09:30

Президентът: Служебното правителство остави 1, 6 млрд. лв., нека кажат къде са

Видян 1212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акция „Пречупване“ не може да има успех, ако правителството не пречупи собствените си виждания за това, що е то правова държава и върховенство на закона. Това заяви край Пловдив президентът Румен Радев, предаде Дарик. Думите му са в отговор на премиера Бойко Борисов от понеделник, че "старите ченгета" са започнали акция "Пречупване", насочена срещу ГЕРБ.


 "Искам да ви уверя, че полагаме огромни усилия и боят по контрабандата не само няма да спре, но виждате издиханията им и яростната агресия с жълти, лъжливи и всякакви новини, но изобщо няма да им се дадем", категоричен бе Борисов.


Румен Радев допълни, че пречупване на вижданията трябва да има и относно това що е то корупция и как тя се развъжда у нас, както и що е то престъпност и как трябва да се води борба с нея.


Той опроверга изнесените данни от ГЕРБ, че именно през времето на служебното правителство, назначено от него, сивият сектор у нас е придобил голяма сила. Абсолютно невярно е това, категоричен бе държавният глава, който призова управляващите да подкрепят твърденията си с реални цифри.


"Служебното правителство остави милиард и 600 милиона, нека кажат къде са", заяви той и изтъкна, че са събрани просрочени вземания от много години, особено в сферата на енергетиката. "Това ме навява на мисълта, че там нарочно не са търсени тези вземания от определени компании. Направете подробна справка, аз мога да ви я дам", коментира президентът.


Крайно време е да се разбере, че лобирането навън за членство в Шенген също няма да има успех, ако правителството на България не вземе крути мерки за справяне с корупцията, престъпността и бедността, категоричен бе Радев.


Той коментира и напрежението в Югоизточна България, свързани с евтаназията на животните и организираните протести срещу нея, като попита риторично как местните жители ще си възвърнат стимула, след като поминъкът им е унищожен.


Президентът Румен Радев за пореден път акцентира върху нищожния нальот, който имат авиаторите от базата в Граф Игнатиево. По думите му летците от това военно формирование имат най-малко летателни часове от всички авиобази в страната.


Държавният глава беше в авиобазата край Пловдив за освещаването на новия параклис „Св. Великомъченик Мина“. Храмът е изграден по негова инициатива. Православният ритуал бе отслужен лично от Негово Високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай. На церемонията присъстваха висши офицери, представители на държавната и местната власт, военнослужещи и гости.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и