Свързани новини

19.07.2018 09:57

Сидеров: Атака и ГЕРБ не работят в интерес на братя Домусчиеви, нито на никакви братя

Видян 2700 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Атака и ГЕРБ не работят в интерес на братя Домусчиеви, нито на никакви братя", заяви лидерът на Атака Волен Сидеров в сутрешния блок на БНТ.  По-рано Симеонов обяви, че Атака и ГЕРБ заедно приемат лобистко законодателство в полза на "спасяването на редник Киро", като под това се крие името на бизнесмена Кирил Домусчиев.  Става дума за приетите вчера със странни процедурни хватки промени в закона за приватизацията, които според вицепремиера целят опрощаване на санкции от над 50 млн. лв. на приватизаторите на Българския морски фрот заради неизпълнение на договора им с държавата.


"Симеонов извършва разрушителни действия. Не зная поради каква причина. С нападките си към Атака или ВМРО изглежда, че Симеонов се опитва да върне ДПС на власт. Ако трябва да бъдем честни, без мен и Каракачанов Симеонов нямаше да е вицепремиер. В крайна сметка ако той сече клона, на който седи, или ще падне, или ще падне на друг клон, който обаче е гнил", заяви още Сидеров, предаде Епицентър.

Симеонов вчера заплаши още, че въпросният закон може да застраши коалицията и НФСБ да я напусне.

В студиото на БНТ днес се разбра, че Сидеров сам е поискал право на отговор срещу участието на Симеонов от предния ден. И поиска време, за да направи анализ на ситуацията и на "войната, която Симеонов си води". Той поиска от водещия "малко време", за да направи анализ на поведението на коалиционния си партньор - за да покаже колко е вредно това, предаде Клуб Z.

След това разясни какво значи поведението на Симеонов да напада Атака:

    "Да нападаш "Атака" е да нападаш основата на партриотичната коалиция. Тя се появи благодарение на мен. Аз бях моторът, двигателят, идеологът на тази коалиция. Преглътнах много, понесох най-много щети.

    Да нападаша базата, идейната база на коалицията - Атака е най-голямата партия в нея, партията със завършена и защитавана в годините идеология - на кого е изгодно това? На ДПС, които постоянно говорят против националистите във властта. И на БСП, които искат да заемат тази нища – те повтарят мои тези, плагиатстват..."

Освен Атака, Симеонов е нападал и ВМРО, които може да не са влизали самостоятелно в парламента, но "те пък са най-старата патриотична партия, имат опит, знаят стъпката на политическия танц", обясни националистът.

По думите му Обединени патриоти имат исторически успех и той е, че благодарение на обединението ДПС за първи път не е трета политическа сила в парламента.

    "Да го атакуваш – това значи, че не искаш патриотична формация да бъде във властта отново. Защо го прави - скоро ще се разбере", заключи лидерът на Атака.


 Според Сидеров двамата със Симеонов си говорят на коалиционни съвети. Първият поставя въпроси - например ще бъдат ли заедно на евроизборите, но лидерът на НФСБ или не отговарял, или говорел по медиите как можело да не са заедно. Сидеров поставял и въпроса за КЕВР, чиято смяна на състава иска - но Симеонов защитавал комисията, а и имал двама човека в нея. Имал хора на "всякакви ключови позиции", отговаря за концесиите.

    "Валери Симеонов има огромна власт. Той е вицепремиер, защото аз направих тази коалиция. Без Атака нямаше да бъде. И Красимир Каракачанов нямаше да бъде вицепремиер", заяви водачът на Атака.

По думите му анализът цели да се предотвратят разрушителните действия на единия коалиционен партньор.

    "Да не водим такива войни – ако сечеш клона, на който седиш – или падаш, или искаш да се прехвърлиш на друг клон, но той може да се откаже гнил", предупреди той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    ОТ ЦЕЛИЯ МУ ОТГОВОР, В КОЙТО ИЗОБЩО НЕ ОБЯСНЯВА ЗАЩО ВНАСЯТ ТОВА ОБСЛУЖВАЩО ТОЧНО БРАТЯТА И БУЛГАРТАБАК ТЕКСТЧЕ, СЕ РАЗБИРА, ЧЕ ПРАВЯТ УСЛУГА НА БРАТЯ ДОМУСЧИЕВИ....И НА ЕДИН НЯКОЙ ДРУГ! КОЛКОТО И ДА ГО УВЪРТА И НАПАДА, НИЩО НЕ ОТГОВОРИ ПО ТОЧНО ТОЗИ ВЪПРОС

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец