Свързани новини

19.07.2018 09:37

В.Радев: Евтаназията се отлага заради намаленото доверие в някои политически сили

Видян 2161 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искаме утре отново да обясним на народните представители нашите действия за чумата по животните и да получим доверието им. Това каза вътрешният министър Валентин Радев на пресконференция, предаде Фокус. Относно отлагането на евтаназията, която трябва ще да се извършва днес, министър Радев уточни, че проведеното среднощно заседание е било заради неполучените пълни резултати от изследванията на пробите от животните от райони, съседни на установените огнища на заразата. „Надяваме се през деня да получим пълните резултати от изследванията, за да знаем как да разположим силите, как да продължим с ветеринарите и накъде ще ни насочат от БАБХ“, обясни той.

По думите му втората причина е промяната в декларираното доверие към действията на координационния щаб от представителите на всички политически сили, участвали в заседанието на председателския съвет. Валентин Радев обясни, че евтаназията се отлага заради намаленото доверие в някои политически сили.


„По наша молба във вторник сутринта поискахме извънредно заседание на председателския съвет на НС, да покажем документи, да попитаме дали имат някакви въпроси, защото ги видяхме на място осуетявайки с поведението си действия на МЗХГ. Получихме и сутринта във вторник, и в среда, че действията ни са правилни. Ние, МВР осигуряваме всички техни действия“, добави той.
„Вчера имаше митинг, на който г-жа Корнелия Нинова каза – не ни убедиха, че има чума. Отново ни разколебава. И сега решихме, координационния щаб, първо създаваме местен координационен щаб в община Болярово, който ще бъде посетен от мен и министър Порожанов. Второ ще поискаме изслушване или поне да отидем в парламента и да разкажем това на народните предствители и да поискаме доверието им. Няма как, спасявайки държавата си от такова зло като чумата по дребните преживни животни да не получаваме доверието на всички политически сили. Те го декларират и после на другия ден правят друго“, каза още Радев.


Той уточни, че продължават с мерките. „Ние продължаваме да правим неща, които само подобряват обстановката и задържаме огнищата“, каза още той. Той призова хората, които не са от района на огнищата, но са там и мислят, че помагат да се обръщат към местният координационен щаб, да се допитват до кметове, обществеността и т.н. „Да ограничим движението. Сами да се спасим от тази чума“, добави още вътрешният министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак