Свързани новини

18.07.2018 16:56

Радев откри паметник на Васил Левски в село Руен

Видян 2066 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Жителите на Община Руен доказват, че големите дела могат да бъдат постигнати с малки стъпки и задружни усилия, така както преди години Васил Левски учеше нашите предци". Това заяви президентът Румен Радев в словото си по случай откриването на паметник на Апостола на свободата Васил Левски в село Руен. Паметникът е издигнат с финансовата подкрепа и събраните дарения от хората от общината.


По думите на президента до днес са издигнати над 150 паметници на Апостола на свободата, като много от тях са извън пределите на България, разпръснати от Аржентина до Япония. „Днес, в деня на рождението на Васил Левски, скромната по размер Община Руен, но голяма по дух заема своето място в тази символична география на почитта“, посочи Румен Радев.


Държавният глава подчерта, че с родолюбивото си дело жителите на Руен дават пример, че можем да имаме общи ценности и вяра в името на доброто бъдеще на България. „Днес паметниците на Васил Левски се множат, за да съхраним заветите и идеите на Апостола, да предадем на децата си трудните уроци на историята и да ги научим да отстояват чистата и свята Република, която трябва да бъде място на съгласие, братство и абсолютно равенство между всички народности“, посочи Румен Радев.


Президентът изказа благодарност на хората от инициативния комитет, на многобройните дарители, на скулптора на паметника и ръководството на Община Руен за това, че след девет години обединени усилия това родолюбиво дело има своя успешен завършек.


По време на посещението си в село Руен държавният глава проведе среща  с кмета Исмаил Осман и неговия екип. Румен Радев посети и новопостроения православен храм „Свети Георги Победоносец“.


От Руен президенът се заминава за Болярово. Там той ще разговаря с кмета и хората, чиито животни бяха умъртвени.


Снимка: Дарик



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.